Aktuální zprávy

Třinec získal dvě posily. Z Karviné přišli Puchel a Weber

středa 05. února. 2020 | Redakce
Dvě nové tváře se objevily v kabině fotbalového Třince. Z prvoligové Karviné pod Javorový zamířili středopolař Tomáš Weber a levý záložník Erik Puchel.

Tvořivý střední záložník Tomáš Weber, jenž v květ-nu oslaví 24 narozeniny, je odchovancem brněnské Zbrojovky. V 19 letech odešel na hostování do Znojma, posléze se vrátil do Brna, odkud přestoupil do Karviné.

Ve Slezsku se setkal se svým otcem Jozefem, který Karvinou vedl téměř tři roky a nyní sedí na lavičce Mladé Boleslavi. Třebaže Tomáš Weber zapsal několik prvoligových startů, stabilní místo si v užším kádru Karviné nevydobyl.

V předešlé fotbalové sezoně hostoval v Třinci, kde patřil do základní sestavy. Před začátkem aktuálního ročníku se vrátil do Karviné, ale mezi vyvolené trenéra Františka Straky ani Juraje Jarábka se nedostal.

Tomáš Weber se tak vrací do Třince, tentokrát na přestup. „Tomáš to v Třinci zná, takže ví, do čeho jde. Letos toho moc nenahrál, prakticky nastupoval jen za divizní béčko, v Karviné neměl důvěru. Doufám, že chytne příležitost za pačesy, využije ji a pomůže jak našemu klubu, tak i sobě,“řekl na adresu staronové posily sportovní manažer Fotbalu Třinec Marek Čelůstka.

Druhým fotbalistou, který bude na jaře trenérům Habancovi a Jakusovi k dispozici, je levý záložník Erich Puchel. S fotbalem začínal v Karviné, kde také zaznamenal přes dvě desítky startů v nejvyšší soutěži.

Puchel, jenž v květnu taktéž oslaví 24. narozeniny, hostoval také v Českých Budějovicích, a po zranění kolene, které rok vyřadilo ze hry, se rozehrával v divizních Dětmarovicích. V letošním ročníku zasáhl do několika prvoligových utkání, ale posléze ho v Karviné přeřadili do béčka a nakonec mu oznámili, že si může hledat nové působiště.

„Erik je krajní hráč, rychlostní typ. Navíc levák, který může hrát jak v záloze, tak v obraně. Díky jeho příchodu jsme oba posty na levé straně sestavy posílili a zkvalitnili. Erik má bohaté zkušenosti, bereme ho jako posilu,“dodal Čelůstka.

O případných dalších změnách v kádru Třince se prozatím jedná. „Nejsem zastáncem radikálního zásahu do mužstva. V létě bylo v našem týmu těch změn docela dost,“zakončil Čelůstka.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28