Aktuální zprávy

Fotbalovému Třinci se upsal záložník Steinhübel

pátek 21. února. 2020 | redakce
Třetí zimní posilou fotbalového Třince se stal 25letý středopolař Christián Steinhübel. Odchovanec Trnavy strávil poslední půlrok ve třetí rakouské lize.

Kreativní střední záložník, který byl několikanásobným mládežnickým reprezentantem Slovenska, pochází z Modré. S velkým fotbalem začal v Trnavě, posléze působil v Dunajské Stredě, Seredi a Nitře. První část aktuální sezony strávil v třetiligovém rakouském týmu Bruck/Leitha.

„S Christiánem jsem byl v kontaktu už delší dobu. Nyní k nám přišel na zkoušku a svými výkony v přípravnách zápasech nás zaujal. Je dostatečně zkušený, zvýší konkurenci v našem týmu. Má na to, aby se stal členem základní sestavy, své kvality musí ovšem potvrdit na hřišti,“řekl na adresu třetí zimní posily generální manažer Fotbalu Třinec Karel Kula.

„Ligový debut jsem si připsal v sedmnácti letech v Dunajské Stredě. Nejvíce ligových zápasů jsem odehrál v Nitře. V nejvyšší soutěži jsem skóroval jen jednou, ponejvíce jsem nastupoval na pozici levého záložníka. Nejlépe se mi však hraje uprostřed zálohy,“prozradil tvořivý fotbalista.

Třinci chce na jaře pomoci vylepšit průběžné deváté místo v tabulce F: NL. „Nikoho ze spoluhráčů jsem neznal, ale parta v kabině je velmi dobrá, takže nebyl problém se začlenit. Jsem velmi vděčný, že jsem dostal možnosti jít do Třince. Poprvé se tak stalo před čtyřmi pěti lety, kdy jsme tady s Trnavou hráli přípravný zápas. Pan Kula o mě projevil zájem, ale tenkrát jsem nakonec zůstal v Trnavě,“ zavzpomínal Christián Steinhübel.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28