Rozhovory

Příprava s áčkem pro mě byla velká zkušenost, přiznal Adam Lasota

čtvrtek 27. února. 2020 | redakce
Jedním z odchovanců Třince, který nakukuje do druholigového áčka, je perspektivní útočník Adam Lasota. Trenéři mu dali příležitost v několika přípravných duelech.

Mladý útočník se s prvním týmem Třince připravoval od začátku zimní přípravy. S mužstvem odcestoval na kondiční soustředění do Luhačovic. Odehrál také většinu přípravných střetnutí, dostával šanci na hrotu.

„Soustředění bylo velmi náročné, ale dalo se to zvládnout. Na podobném tréninkovém kempu jsem byl vůbec poprvé. Trénovat a hrát s áčkem pro mě byla velká zkušenost. Myslím, že jsem to hrozně moc potřeboval. Běhání a nabírání fyzické kondice mi hodně pomohlo. Po té přípravě a zejména díky soustředění se cítím mnohem silnější, než jsem byl,“ pochvaloval si mladý fotbalista.

Díky pobytu v kolektivu fotbalistů, z nichž řada působila v nejvyšší soutěži, se otrkal. „Cítím se být zkušenější, než jsem byl předtím. Pocítit a poznat, jaká je v týmu konkurence, to jsem rovněž hodně potřeboval. V kolektivu spoluhráčů jsem se cítil velice dobře, zažil jsem i nějakou legraci,“ pousmál se Adam Lasota.

Nadějný hrotový hráč by se v budoucnu moc rád stal stabilním členem prvního týmu. „Jednou bych moc rád začal hrát pravidelně druhou ligu. Co bude pak, o tom zatím nepřemýšlím,“řekl mladý útočník a prozradil, který tuzemský ligový tým by upřednostnil. „Kdybych si mohl vybrat, asi bych se rozhodl pro Slavii, která je nyní úspěšná. Musím zdůraznit, že nemám vyloženě oblíbené celky u nás a ani v zahraničí,“ podotkl Lasota.

Oblíbeného hráče, ke kterému vzhlíží a chtěl by hrát jako on, však prozradí. „Myslím si, že vůbec nejlepším hráčem je Lionel Messi. Pokud bych měl vybrat nějakého útočníka, pak by to určitě byl Romelu Lukaku,“ prozradil student střední školy. „Studuji na Kanadě tříletý obor elektrikář – silnoproud. Teď mám před sebou poslední půlrok školy. A pak se uvidí, čím budu – fotbalistou, nebo elektrikářem,“ dodal Lasota.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39