Rozhovory

Snad nás tři facky nakopnou a v sezoně to bude jiný Třinec, věří kapitán Kušnír

středa 04. března. 2020 | redakce
V generálce na jarní část F:NL fotbalisté Třince podlehli Petřkovicím, druhému týmu MSFL. „Máme několik dnů na to, abychom se pořádně připravili na první mistrovský zápas,“ řekl kapitán třineckého týmu Ondřej Kušnír.

Jaká byla zimní příprava? Lišila se od těch předchozích, které jste absolvoval?

Především byla dlouhá, protože trvala přes dva měsíce. Všichni už se těšíme na první mistrovské utkání. Zimní přípravu bych rozdělil na dvě poloviny. Ta první nám vyšla herně i výsledkově, ten konec byl z naší strany špatný.

Prohráli jste s rezervou Baníku, s Vítkovicemi a nyní do třetice s Petřkovicemi.

S Vítkovicemi jsme dostali pětku, a tak jsme si řekli, že to chceme proti Petřkovicím odčinit. Bohužel se nám to nepovedlo. Máme několik dnů na to, abychom se vzpamatovali a začali pořádně makat. A dobře s nachystali na Jihlavu.

Proč se Třinci nevydařil závěr přípravného období?

Sráží nás individuální chyby. Nemyslím si, že by Petřkovice byly lepší, ale když už jsme měli zápas pod kontrolou a kdy jsme ve druhém poločase dobývali soupeře, nechali jsme ho lehce vyjet a jít čtyři na dva. Tohle se těžko brání, vyřešili to dobře.

Někdy se říká, že když se nedaří v přípravě, o to lépe to pak jde v mistrovských zápasech.

To je pravda. Z vlastní zkušenosti vím, že když se v přípravě nedaří, v sezoně jsou pak ty výsledky kolikrát lepší. Na to ale nemůžeme spoléhat. Musíme začít pořádně makat. A pokud nezačneme, budeme prohrávat i v mistrácích. Musíme si uvědomit chyby, kterých jsme se dopouštěli a v mistrovských zápasech se jich vyvarovat. Pokud se nám to podaří, budeme úspěšní.

Závěrečnou prověrku jste absolvovali na umělé trávě. Byl to pro vás velký problém?

Potřebovali jsme hrát na přírodní trávě, jenže počasí bylo nepříznivé, zrovna nasněžilo. Na to se však vymlouvat nemůžeme. Je to všechno v nás a každý si musí uvědomit, co dělá dobře a co špatně. Musíme začít každý u sebe.

Jaro odstartujete v Jihlavě, která pomýšlí na postup do nejvyšší soutěže.

Když jsme v prvním kole jeli na Duklu, snad nikdo nám nevěřil, přesto jsme ten zápas dotáhli do vítězného konce. Věřím, že jsme dostali tři pořádné facky, které nás nakopnou k tomu, abychom v Jihlavě něco uhráli a odčinili tři nepovedené zápasy.

Co můžete čekat od ambiciózní Jihlavy?

Mají šikovné hráče v ofenzívě, na křídlech i v předu. Půjdou do nás, budou se snažit hrát do plných. Věřím, že trenér nachystá takovou taktiku, abychom si odvezli minimálně bod.

S jakými ambicemi jdete do odvetné fáze soutěže?

Platí to, co jsme si řekli před sezonou. Chceme být v první polovině tabulky. Věřím, že mužstvo na to máme, byť ty poslední výsledky tomu moc nenasvědčovaly. Věřím, že nás nezdary nakopnou a v mistrovských utkáních bude jiný Třinec než byl teď.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36