Rozhovory

Vždycky mě to táhlo dopředu, přiznává Tomáš Wojnar

čtvrtek 12. března. 2020 | redakce
Na hrotu se během jarní premiéry třineckých fotbalistů v Jihlavě statečně rval urostlý Tomáš Wojnar, původem středopolař.

V Jihlavě jsi odehrál premiérový druholigový zápas za Třinec od první minuty.

Myslím si, že jsem měl docela povedenou zimní přípravu. Jsem rád, že mi trenér dal příležitost. Budu se snažit pracovat dál a uvidíme.

Na hřišti jsi vydržel až do závěrečného hvizdu. Čekal jsi, že trenér místo tebe pošle do hry Leonida Akulinina?

Ano, původně jsme tak byli s trenérem domluveni. Nakonec se to celé změnilo a hrál jsem až do konce.

Jak se coby střední záložník cítíš v pozici hrotového hráče?

Vždycky mě to táhlo dopředu, takže mi vůbec nevadí, že mě tam trenér postavil. V přípravě jsem nějaké ty góly dal, i v prvním mistráku jsem se dostal do dvou šancí. Především jsem ale rád, že vůbec můžu hrát. Vrátil se i Leo Akulinin, který je výborný útočník. Uvodíme, kdo bude hrát příště.

Často jsi sváděl osobní souboje s francouzským zadákem Walym Dioufem, odchovancem slavného Paris Saint – Germain. Jak se ti proti němu hrálo?

Po čase jsem se už snažil vyhledávat toho druhého stopera (Petra Tlustého, kapitána týmu), protože Doiuf byl nepříjemný a souboje s ním docela bolely.

Přestože jste v Jihlavě vyšli bodově naprázdno, zejména ve druhé půli jste předvedli výkon, na kterém lze stavět.

Dostali jsme hned po sobě dvě hloupé branky a to nás trochu srazilo. Myslím si, že v prvním poločase jsme se až moc bálo hrát. Ve druhém jsme na ně vletěli a oni se zatáhli. Snad jsme i něco ukázali. Já sám jsem tam měl dvě nadějné situace, škoda jen, že jsem je neproměnil. Dovolím si říct, že jsme si zasloužili možná i bod.

Před pauzou jsi mohl vsítit branku do šatny. Kolik ti k scházelo k úspěchu?

Možná jsem to mohl nechat Fildovi Hlúpikovi, který to měl na hlavu. Kdybych spadl, možná by byla penalta, protože jsem byl protihráčem tísněn až moc.

Od výkonu ve druhém poločase se budete chtít odrazit v domácím klání s Chrudimí?

Doma jsme toho moc nevyhráli. Budeme se maximálně snažit, abychom konečně získali tři body.

Utkání odehrajete před prázdným hledištěm, co a to říkáš?

Bude to trošku jiné, protože fotbal se hraje především pro lidi. Pevně věřím, že naše fandy na dálku konečně potěšíme třemi body.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36