Rozhovory

Domů do Sence se Bedecs nevrátil. Zůstal jsem v Třinci, abych nemusel do karantény, řekl

čtvrtek 30. dubna. 2020 | redakce
Přes měsíc se fotbalisté Třince připravovali individuálně v domácích podmínkách. Zástupce kapitána Imrich Bedecs trénoval celou dobu v Třinci, domů do Sence se nedostal. „Nařízenou karanténou bych ztratil čtyři týdny,“ vysvětli

Kde jsi trávil nouzový stav?

Byl jsem celou dobu v Třinci, na Slovensko jsem se nedostal. A myslím, že se tam ještě dlouho nepodívám.

Měl jsi možnost vrátit se domů?

Kdybych jel na Slovensko, musel bych na dva týdny do karantény. A kdybych se pak vracel sem, čekalo by mě v ní dalších 14 dnů. Zůstat měsíc v karanténě mi přišlo zbytečné. Raději jsem zůstal v Třinci.

Rodiče a prarodiče navštívíš až o Vánocích?

Asi ano, vypadá to tak. Asi až se rozvolní veškerá opatření. Na Slovensku to měli podobné jako u nás, akorát na Velikonoce nesměli ven. Mojí rodiče se teď nemohou setkávat s prarodiči, takže po rodiny je ten stav těžký.

Individuální tréninkový plán jsi tedy plnil v Řece?

Teď už s přítelkyní bydlíme v Třinci. Běhal jsem v Lesoparku. Pokaždé s rouškou, jelikož se tam vždy pohybovalo spousta lidí. Nikdo z nás si nechce zbytečně zadělávat na problémy, kdyby nás třeba někdo vyfotil bez ústenky. Běhalo se v ní špatně, nedalo se pořádně dýchat.

Pozvolna dochází k rozvolňování vládních nařízení, už můžete ve skupinkách trénovat na hřišti.

Myslím si, že nám to všem přišlo vhod. Na hřišti už naštěstí tu roušku mít nemusíme.

Fotbalisté teď prožívají jednu z nejdelších příprav kariéry?

Měli jsme tříměsíční zimní přípravu, posléze jsme odehráli jeden zápas a zase jsme v přípravě. To je na tom to nejhorší. Je to na palici. Prvořadé je však zdraví, nedá se nic dělat. Taková situace bohužel nastala a je třeba to brát tak, jak to je. Musíme se s tím poprat.

Jak se vám hráčům zamlouvá trénink ve skupinkách?

Je to rozhodně lepší, než sedět doma a chodit běhat do lesa. Aspoň se vidíme na hřišti. Už aby se začalo trénovat neomezeně a hrát! Jsem zvědavý, kdy a zda vůbec to nastane.

Měla by se letošní sezona dohrát?

Kdyby záleželo na mě, tak ano. Pro regulérnost první a druhé ligy, kvůli sestupujícím a postupujícím,by se měl letošní ročník dohrát. Třeba Jihlava, Dukla Brno a další týmy se chtějí poprat o postup do ligy. Ukončit dobře rozehranou soutěž předčasně by pro ně nebylo fér. Na druhou stranu, pakliže dohrání soutěží možné nebude, nezbude nic jiného než je ukončit.

Vypadá to, že k fotbalu byste se mohli vrátit už zhruba za měsíc.

To ano, ale vzhledem k tomu, že původně se mluvilo o osmém červnu, si myslím, že dříve než za měsíc to skutečně nebude.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39