Články mládež

Zdraví všech je pro nás na prvním místě, říká Karel Maceček

čtvrtek 07. května. 2020 | Jana Zipserová
Svou práci má nadevše rád a dělá ji srdcem. S opatrností přistupuje k rozvolňování nouzového stavu a s hochy pracuje jak nejlépe umí. Šéftrenér mládeže, Karel Maceček, se vyjádřil k událostem minulých dní.

Jakou intenzitu tréninku jste zvolili během pandemie?

Jakmile bylo trochu jasné, jak dlouho to bude trvat, přizpůsobili jsme tomu plán. Věděli jsme, že nejsme schopni dosáhnout stejné míry intenzity, jako za běžného provozu. Bral jsem to jako mezi-období, které máme v létě a v zimně. Což znamená, že jsme zvolili střední intenzitu tréninku, neboli udržovací, abychom mohli navázat tam, kde jsme skončili s minimálním rozdílem.

Jaké stránky tréninkového procesu jste posílili a které naopak šli do ústraní?

Konkrétně naše kategorie měla chvíli po zimní přípravě, během které proběhly komplexní laboratorní testy a musím říct, že hoši měli hodnocení opravdu výborné. Načež mě mrzelo, že ta jejich důkladná příprava přijde trochu nazmar. Avšak jsem s radostí zjistil, že jsme zvolili zřejmě tu nejlepší variantu a intenzitu tréninku, jelikož když kluci přišli opět na trénink, byli na tom po kondiční stránce velice dobře. Do ústraní se dostal kontakt s míčem, což se během prvního tréninku projevilo, ale s tím jsme počítali. Kluci samotní vnímají, že si nyní na něj musí opět zvyknout.

Nikdo tedy nedostával individuální tréninkový plán?

Trénovali jsme jako tým, všichni jsme měli stejné úkoly, stejné výzvy a kluci mě potěšili i zpětnou vazbou, kdy zasílali, jak danou výzvu splnili. Výzvy jsme měli kondičního charakteru.

Mladí hoši hodně řeší stravu.

Tento aspekt jsme v tuto chvíli neřešili, neboť to probíráme od začátku, co spolu trénujeme. Hoši vědí, jak by strava měla vypadat, dle čeho by se měli řídit.

Jak Vás ovlivnila karanténa a nouzový stav?

Snažím se nehledat jen to negativní. Přesto, že je to velmi špatné období, člověk by měl na těch negativních věcech hledat i to pozitivní. Pro mne tím pozitivem byl čas s mými dětmi a rodinou. Člověk mohl zpomalit, což v této hektické době je velmi náročné. Negativní aspekt pro mě byl ten, že jsem nemohl dělat svou práci, kterou mám rád.

S čím bylo nejtěžší se vypořádat?

Ze začátku s obavou. Obavou, jak se bude virus šířit a do jaké míry je onemocnění závažné. A taky abychom nic nezanedbali v rámci klubu. Proto jsme poměrně rychle reagovali na tuto situaci a snažili se eliminovat možné nepříjemné následky nákazy stopnutím tréninků. Nyní, když opět pomalu začínáme, jsme také velmi obezřetní. Zdraví všech je pro nás na prvním místě.

Rozjeli jste tréninky.

První trénink byl opravdu rozjížděcí. Jak jsem již říkal, hochům chyběl míč a na druhou stranu kondičně na tom jsou opravdu dobře. Rozhodně jde na všech vidět chuť trénovat.

Děkuji za rozhovor.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28