Zápas

Se třemi body odcupitali vyšehradští Šemíci

středa 10. června. 2020 | redakce
Nezdar v Brně se fotbalistům Třince napravit nepodařilo. V domácím utkání nečekaně podlehli nováčkovi z Vyšehradu a navíc přišli o zraněného zadáka Bedecse.

Po dalším rozvolnění bezpečnostních opatření se počet účastníků sportovních utkání zvýšil na pět set osob. Do hlediště Hřiště Rudolfa Labaje se tak na jaře poprvé dostali i fanoušci.

Po deseti minutách hry jim náladu zkazil hostující střelec Tomáš Čvančara. Zkušený Milan Černý ho oslovil ideální nahrávkou z pravé strany a vytáhlý forvard vstřelil již svůj desátý gól sezony – 0:1.

To třinečtí fotbalisté po odchodu Filipa Kubaly do Karviné kanonýra podobného typu postrádají. O deset minut později přišli také o pilíře zadních řad. Střední obránce Imrich Bedecs si pochroumal koleno a hřiště opustil na nosítkách.

Jeho spoluhráči mohli inkasovat podruhé, naštěstí Tomáš Čvančara nebyl tak úspěšný jako v prvním případě a brankář František Chmiel jeho střelu kryl.

Zanedlouho udeřilo na opačné straně. Po levé straně našlápl Lukáš Cienciala a adresoval míč Christianu Steinhübelovi. Tvrdou ránu slovenského fotbalisty zastavil rukou stoper Marek Kodr a sudí odpískal pokutový kop.

Míč si na bílý puntík postavil zkušený středopolař Jiří Valenta a s přehledem proměněnou penaltou srovnal skóre – 1:1.

Kontrovat mohl Milan Nitrianský, jenže z přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti nastřelil pouze protihráče ve zdi. Vzápětí po kombinační akci zakončené centrem hlavičkoval těsně nad břevno Tomáš Čvavčara.

Několik minut po změně stran Tomáš Omasta poslal střílený centr z pravé strany. K míči se dostal Leonid Akulinin, ale jeho pohotová střela skončila těsně vedle tyče.

Stoprocentní příležitost se o chvíli později naskytla také Filipovi Hlúpikovi. Z levé strany poslal centr do vápna kapitán Ondřej Kušnír, jenže domácí pravý záložník vypálil nad bránu.

Zanedlouho nepochodil Leonid Akulinin. Ideálním centrem jej našel Jiří Valenta, jenže míč z hlavy třineckého útočníka směřoval do míst, kde stál připravený gólman Vyšehradu.

Rozhodující okamžik přišel patnáct minut před koncem střetnutí. Souboj Jiřího Janoščína s pronikajícím Denisem Laňkou arbitr vyhodnotil jako nedovolený. Následovala žlutá karta a pokutový kop, který s jistotou využil Milan Nitrianský – 1:2.

Třinečtí trenéři poslali do hry druhého útočníka – Tomáše Wojnara. V nastaveném čase měl alespoň vyrovnání na kopačce Leonid Akulinin, jenže nejdříve zaváhal a posléze už míč do sítě v těžké pozici nedostal.

Těsně před posledním hvizdem Lukáš Cienciala v šestnáctce zasekl míč a obránce ho zasáhl rukou do obličeje. Rozhodčí Alex Denev druhou desítku pro domácí neodpískal a navíc udělil mladého záložníkovi žlutou kartu.

Třinečtí fotbalisté opět ztratili body na domácím pažitu a z posledních deseti utkání se ze tří bodů radovali jedinkrát. V tabulce zůstali desátí, možnost poskočit na sedmé místo propásli.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28