Rozhovory

Vánoce v teple a v lednu do zimy, aneb teplotní skoky Ebuse

pátek 14. ledna. 2011 | Petr Kluz
Druhou zimní přípravu zažívá v prostředí těšínských Beskyd útočník Ebus Onuchukwu. Nejen o tom, ale také o vánočních svátcích jsme se pobavili se střelcem tří podzimních gólů.

Popodzimní přípravu jste měl oproti ostatním hráčům o něco kratší, co bylo důvodem?
"Důvodem bylo letadlo, které mi letělo do Nigérie. Zbytek přípravy jsem trávil tam, protože tam byl den velmi teplý, což bylo dobré pro můj trénink. Tady byla strašná zima, což je pro mě trochu problém."

Jak jste oslavil Vánoce v Nigérii?
"Pro mě to byly velmi příjemné svátky, byl jsem šťastný, protože jsem je mohl oslavit s celou rodinou i s dcerou. Byly to velmi hezké Vánoce."

Jak vypadají Vánoce na africkém kontinentu?
"Já mám rád Vánoce, protože je slavíme s mnoha přáteli a společně večeříme. O Vánocích se setkáme se spoustou přátel, s rodinami a dalšími, které po celý rok nevidíme. Jestli můžu, setkám se i s některými hráči a pokud nemůžu, tak si aspoň zavoláme. Také si zahrajeme fotbal s mladými. Je to dobrá akce pro mladé hráče, kteří jsou rádi, když se vrátíme domů. Společně pak hrajeme nějaké hry."

Co se podává o Vánocích k jídlu?
"O Vánocích se připravují jiná jídla než tady. Podávají se typické africké pokrmy. Nejen o vánocích, ale i mimo tuto dobu rád jím i připravuji africká jídla, která jsou velmi dobrá."

Letos vstupujete do druhé zimní přípravy pod Javorovým vrchem. Jak se cítíte?
"Dobře. V loňském roce jsem tady byl poprvé, bylo to pro mě velmi těžké. V jiných zemích už jsem zažil zimní přípravu, ale nebyla tam taková zima. Loni jsem poprvé viděl mráz a sníh. Trénink ve sněhu byl strašný. Nyní je sice zima, ale ne až tak krutá."

Asi musíte být rád, že trenér Luhový do své přípravy nezahrnul lyže. Umíte už lyžovat?
"Určitě jsem rád. Neumím, nevím jak se lyžuje. Loni jsem zkoušel lyžovat, ale často jsem padal, bolelo mě celé tělo, kosti, pánev. Bylo to hodně nepříjemné."

Děkuji za rozhovor.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36