Aktuální zprávy

V koncovce si vždy vybereme špatné řešení, říká Jiří Valenta

pátek 12. června. 2020 | redakce
Fotbalisté Třince na svém hřišti opět přenechali body svému soupeři. Tentokrát dokonce všechny tři. Za stavu 1:1 se snažili Vyšehrad zlomit vítězným gólem, místo toho inkasovali branku z penalty na 1:2. „Myslím si, že ten zápas jsme prohrát neměli,“ hlesl autor třineckého gólu Jiří Valenta.

Přestože jste se o to snažili, udobřit si příznivce po nářezu v Brně se vám nepodařilo.

Ve srovnání s utkáním v Brně to byl diametrální rozdíl. Hráli jsme kombinačně, snažili jsme se dostávat se dopředu po stranách, posílali jsme do vápna centry. Hra se nám dařila, a přestože jsme dostali gól, nezabalili jsme to. Myslím si, že ten zápas jsme prohrát neměli. Pro mě by byla zklamáním i remíza, natož prohra. Mám z toho špatný pocit.

I navzdory nepříznivému výsledku jste zahráli lépe než na hřišti Zbrojovky?

Myslím si, že náš výkon byl dobrý, dostávali jsme se do gólovek. Zatímco my jsme své šance neproměnili, soupeř nám dal gól z penalty.

Co vám schází v koncovce?

Asi je to o důrazu, chce to jít více za gólem. Myslím si, že to je v nás. Tohle nejde natrénovat, buď to ten hráč v sobě má, nebo nemá. Když jsem kdysi hrával s Davidem Lafatou, byl to zabiják jak blázen. To nám prostě chybí. Tak třeba jí měl v minulé sezoně spoustu šancí, ale neproměnil jsem je. Když zakončujeme v klidu, gól nedáme, když použijeme razanci, tak také ne. V koncovce bohužel vždy vybereme špatné řešení, a to nás stojí body a znehodnotí to náš výkon.

Do zápasu jste nevstoupili dobře, nakopnout vás měla penalta.

Povedlo se nám vyrovnat už do poločasu. Říkali jsme si, ať hlavně neuděláme nějaký faul ve vápně, protože nám přišlo, že rozhodčí tak trochu čekal, že jim něco takového pískne. Raději nechat soupeře vystřelit než do něho takhle skočit. Byla to naše chyba a opět nás stála body, což je špatné.

Jak jste viděli souboj v pokutovém území, v němž v nastaveném čase upadl Lukáš Cienciala?

Šel jsem se na to zeptat rozhodčího a on mi řekl, že takovou penaltu by v devadesáté minutě určitě nepískl. Že to prý nebylo nic velkého.

Teď se hraje v podstatě co tři dny. Dávají vám náročné anglické týdny pořádně zabrat?

Myslím si, že jsme to zvládli. Klukům jsem pořád opakoval, že to kondičně zvládneme, že soupeř odpadne. Bylo patrné, že hosté stáli na vápně, odkopávali míče a čekali na naši chybu, po které půjdou do protiútoku. Bylo na nás vidět, že bod nám nestačí, hnali jsme se za gólem a chtěli dovést utkání do vítězství. Bohužel, opět jsme udělali dvě chyby.

Promarnili jste příležitost dostat se na sedmou příčku V tabulce jste s 27 body až desátí. Tohle neodpovídá předsezonním cílům, je to tak?

Samozřejmě, tohle je málo. Když byl za námi pan Kula, říkal nám, že se musíme ještě více semknout. Ať už pro klub nebo pro jeho fanoušky musíme odevzdat sto procent. Kolikrát podáme dobrý výkon, ale body stejně nemáme, a proto pak vypadáme jako hlupáci.

V dalším kole vás čeká Žižkov. Pražané vám mají co oplácet, a ještě ke všemu pokukují po barážových příčkách.

Musíme si vyčistit hlavu a nachystat se na další zápas. Ty zápasy jdou v rychlém sledu, takže nemá cenu truchlit, že jsme prohráli. Samozřejmě, si to vyříkáme a ukážeme si chyby, ale na Žižkov chceme jet s cílem bodovat a nejlépe vyhrát. Žižkov je teď ve větší pohodě než my, ale proč ho nezaskočit a neodvézt si odtamtud nějaký bod a nejlépe tři?

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36