Rozhovory

Místo penalty žlutá karta. Svědomí mám čisté, řekl Lukáš Cienciala

neděle 14. června. 2020 | redakce
Běžela poslední minuta nastavení. Levý záložník Třince Lukáš Cienciala táhl poslední akci zápasu. Na konci ofenzivního manévru byla klička ve vápně a poté nedovolený zákrok soupeře. Arbitr desítku neodpískal, a i proto Třinec podlehl Vyšehradu 1:2.

Místo penalty, která by vám umožnila srovnat na 2:2, jsi se od rozhodčího dočkal čtvrté žluté karty v sezoně. Na Žižkov, kde jsi vstřelil první druholigový gól, tak nepojedeš.

Hrozně moc mě to mrzí. Ale při pomyšlení na tu situaci mám čisté svědomí. Zasekl jsem míč a soupeř, který se otáčel, mě nešikovně trefil rukou. Myslím si, že takové zákroky se prostě pískají.

Jiřímu Valentovi údajně arbitr řekl, že v poslední minutě penaltu za takový zákrok nenařídí.

Při tom trendu, který rozhodčí nasadil, no, nevím. Byl hodně přísný. Ta penalta, kterou nařídil a my z ní dostali gól na 1:2, se s tím zákrokem na mě určitě dala srovnat. Takže mě to mrzí dvojnásob.

Nálada v mužstvu po herně i výsledkově nepřesvědčivém restartu není moc dobrá.

To je pravda, nálada je hodně špatná, psychicky jsme skleslí. Chtěli jsme se dostat do horní poloviny tabulky, ale nepovedlo se nám to. Proti Vyšehradu to ale nebylo až tak špatné, každý z nás to odedřel, na hřišti jsme nechali všechno, do každého souboje jsme šli naplno. Snad to bylo vidět i z tribuny, že jsme se nebáli, že jsme hodně chtěli odčinit zápas v Brně, který nám opravdu nevyšel. Neustále to však nějak drhne.

Co vám schází?

Na to je těžké odpovědět. Možná nám schází i trochu štěstí, které jsme měli na podzim. To jsme ještě dávali hodně gólů, ale pak Filip Kubala odešel a asi je to znát. Možná při zakončení postrádáme více klidu.

V Jihlavě, v Brně a s Prostějovem jste vyšli střelecky naprázdno, proti Hradci Králové, Chrudimi a Vyšehradu jste se prosadili po standardní situaci.

To je pravda. Poslední gól ze hry jsme vstřelili v přípravném utkání ve Zlíně. V koncovce nám to vázne. Proti Vyšehradu jsme měli řadu situací, z nichž se dalo skórovat. Zejména v prvním poločase, kdy jsme měli několik přečíslení. Ve druhém poločase jsme měli dvě šance, z nichž určitě měly padnout góly.

Doma jste začali vítězně, pak následovala remíza a poté prohra. Z posledních deseti zápasů jste vyhráli jediný.

To je bohužel málo. Jde to s námi z kopce. Řekl bych, že v přípravných zápasech s prvoligovými týmy nám to sedělo více, i naše výsledky byly přijatelnější. Ligové týmy nezalézají tolik, jako celky ze druhé ligy. My prostě neumíme hrát do plných, do ucpané obrany. Takový styl nám nesedí a na výsledcích je to vidět. Do šancí se dostáváme ztěžka, a když už se nám to podaří, gól stejně nedáme.

Co se s tím dá dělat?

Schází nám něco, od čeho bychom se mohli odpíchnout. Věřím, že dáme nějaký ten gól a pak už to bude lepší.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28