Aktuální zprávy

Dnes do Třince přijede Sokolov. Musíme vyhrát kvůli všem, říká záložník Valenta

neděle 05. července. 2020 | redakce
Čtyřikrát se ve dvou zápasech trefil do černého třinecký záložník Jiří Valenta. Radost z gólů však zkušenému středopolaři kalí chabý bodový zisk a nelichotivé postavení v tabulce. Přeje si, aby to jeho tým dnes proti Sokolovu napravil.

V Ústí nad Labem fotbalisté Třince neustále dotahovali a nakonec dosáhli na remízu. Ve Vítkovicích se jim dvougólové manko smazat nepodařilo. Kontaktním gólem snížili na 3:2, ale pak ještě dvakrát inkasovali. Pod čtyřmi z pěti branek je podepsán právě Jiří Valenta. Jeho snaha vynesla Třinci pouhý bod.

„Je to hezké snad jen ve statistikách, ale to je tak všechno. Dostáváme spoustu gólů po našich chybách, v každém zápase dotahujeme. Ve Vítkovicích jsme v první půli hráli špatně. Měli jsme být aktivní a tlačit soupeře. Říkáme si, že musíme používat taktické fauly, ale pak necháme frajera, který si vezme míč na malém vápně, proběhnout celým hřištěm a dát gól bodlem na zadní tyč. V zimě jsme ve Vítkovicích dostali bůra, teď zase,“ připomněl ostřílený záložník.

Trenér Habanec se snažil svým svěřencům o přestávce domluvit, ale valný efekt to bohužel nemělo. „První minuta druhého poločasu, a domácí jdou z poloviny sami na bránu. Do druhé půle jsme chtěli vstoupit dobře, ale pak nás srazí takový gól. Prohrávali jsme 3:1, já měl šanci, kterou mi brankář chytil, Filda (Hlúpik) také. Dali jsme gól na 3:2 a místo toho, abychom šli do tlaku a hráli odvážněji, dostaneme další góly. Myslím, že takový výsledek jsme si nezasloužili,“ hořekoval fotbalista s bohatými zkušenostmi z nejvyšší soutěže.

Z posledních dvou střetnutí na soupeřově hřišti má Třinec záporné skóre 5:8. „Nemyslím si, že by to bylo jen obranou. Na hřišti nás je jedenáct, a když někdo udělá chybu, je nás dost, abychom gólu zabránili. Kdybychom góly dál dávali a vždy dostali o jeden méně než soupeř, bylo by to mnohem veselejší. Bohužel, branek dostáváme hodně a naopak se nám nedaří proměňovat šance, které máme,“ poukázal třinecký špílmachr.

Nepříznivě se vyvíjející sezona se dá ještě zachránit. Prvním předpokladem úspěchu je vyzrát dnes odpoledne na Sokolov, který se po sezoně, bez ohledu na umístění v tabulce, po letech s druhou nejvyšší soutěží rozloučí.

„Musíme vyhrát, nic jiného nám nezbývá. Už jen kvůli fanouškům, kvůli vedení, kvůli všem. Nesmíme z toho udělat holomajznu, chceme tu rozkouskovanou sezonu dohrát se ctí a pokud to půjde, získávat co nejvíce bodů. Musíme si to mezi sebou vyříkat. Sám nevím, co nám teď pomůže, jestli kravál a křik, nebo klid a hledání něčeho pozitivního,“ uzavřel Valenta.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36