Rozhovory

Na Třinec budu vzpomínat v dobrém, řekl na rozloučenou kapitán Kušnír

úterý 21. července. 2020 | redakce
Devadesát minut, které zkušený obránce Ondřej Kušnír odehrál s kapitánskou páskou na paži proti Vlašimi, bylo jeho posledních v červeném dresu. „Odcházím se vztyčenou hlavou,“ rozloučil se dosavadní lídr třineckého mužstva.

Už je definitivně rozhodnuto – tvá bohatá kariéra se uzavřela?

Asi ano. I když…S trenérem jsme se bavili, že Bedy (Bedecs) je zraněný a se stopery byly problémy. Přemýšlel jsem, že bych to ještě půl roku anebo i rok zkusil, protože bych rád zakončil kariéru jinak, než takhle. Bylo mi však řečeno, že už o mě není zájem, takže to asi byla moje derniéra. Takže končím.

Se sezonou jste se chtěli rozloučit vítězně, což se vám bohužel nepodařilo.

Vedli jsme 1:0, měli jsme dobře nakročeno, jenže bohužel vlastními chybami jsme se prohrávali 1:2 a tak to i skončilo. Ještě v 90. minutě jsme měli stoprocentní šanci, ale neproměnili jsme ji. Myslím si, že to byl odraz celé naší sezony, která byla špatná.

Tvoje kariéra byla velmi bohatá a úspěšná. Poslední sezona poznamenána pandemií byla škaredou kaňkou.

Nezastírám, že to pro mě byla jedna z nejtěžších sezon, jakou jsem kdy zažil. Hlavně po psychické stránce. Když to tak vezmu, 15. prosince jsem začal běhat a skončil jsem někdy až 17. července. Dá se říct, že příprava a samotná jarní část trvala osm měsíců. Bylo to psychicky náročné, protože člověk nevěděl, kdy a zda vůbec se začne hrát. Koronavirus, různé spekulace, karanténa. Ta sezona byla hodně divná a jsme moc rádi, žer se nakonec dohrála. S fanoušky jsme se chtěli rozloučit jinak, než takhle, jak jsme předvedli.

Jaké budeš mít na Třinec vzpomínky?

Na Třinec budu vzpomínat v dobrém. Za dva roky jsem tady odvedl maximum, co bylo v mých silách. Odcházím odsud s čistým štítem, myslím si, že se nemám za co stydět.

Kam povedou tvoje další kroky?

To zatím nevím. Nějaké nabídky mám, ale chci si odpočinout, úplně se odreagovat. Chtěl bych trávit co nejvíce času s rodinou, s dětmi a přemýšlet, co dál. Doma v Bruntále bych si mohl kopnout divizi, dostal jsem i nabídku z Vítkovic. Ještě to všechno zvážím, během týdne dvou se rozhodnu.

Co říkáš na Vítkovice, kde jsi vstoupil do velkého fotbalu? Už podruhé během několik let opustily českou vrcholovou scénu.

Ty problémy ve Vítkovicích jsou už delší dobu. Myslím si, že je pro ne lepší, že spadly níž, než kdyby se držely ve druhé lize, bylo by to pořád dokola. Dluhy ve Vítkovicích byly velké, pro klub je dobře, že šel dolů. Můžou to všechno dát do pořádku a začít znova.

Na co budeš nejraději vzpomínat?

Zážitků mám hodně. Jak už jsem jednou zmínil, nikdy nezapomenu na titul se Spartou. Byla to krásná sezona, ze třiceti zápasů jsme neprohráli ani jeden, což se snad nikomu nepovedlo. Budu si navždy pamatovat také první start za národní tým. Reprezentovat vlastní zemi, to je nejvíc, co hráč může dosáhnout. Titul se Spartou dávám nejvýš a pak také pohárové zápasy proti velkým klubům, které jsem odehrál před vysokými návštěvami. Na to se nezapomíná.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36