Rozhovory

Prohru chceme odčinit v dalším zápase, říká kapitán Jiří Janoščín

pátek 28. srpna. 2020 | redakce
Nového kapitána mají fotbalisté Třince. Stal se jím služebně nejstarší hráč týmu Jiří Janoščín, které se přesunul z pozice levého beka na stopera.

Od nové sezony jsi středním obráncem, a navíc kapitánem mužstva. Co ty osobně říkáš na tyto dvě novinky?

Co se týče té pásky, volba byla na trenérovi. V Třinci už jsem vlastně služebně nejstarší, takže to přišlo i z toho důvodu. Jako jeden ze starších hráčů bych měl tým usměrňovat. Jinak to je spíše otázka na trenéra.

A ten post stopera?

Můj přesun do středu obrany přišel z toho důvodu, že se hledal levonohý stoper. Nikdo se nenašel, a tak trenér v zápasech s Karvinou a Opavou vyzkoušel na stoperu mě. Asi jsem se mu tam zalíbil, protože řekl, že to zkusíme dál.

Jak se sžíváš s pozicí středního obránce?

Cítím se tam dobře. Absolvuji více hlavičkových soubojů, přestože nejsem vysoký a nemám metr devadesát. Pomáhám si odhadem na míč, pílí, prací a agresivitou, abych to vykompenzoval. A co se týče dalších změn, jsem častěji u míče než na levé obraně, častěji také rozehrávám. Je to o větší zodpovědnosti, hráči hrozí, že udělá více chyb než na bekovi. Častěji tam nabíhají protihráči, chodí tam spousta míčů, při centrech do vápna musí dobře stát a hlídat si protihráče. V tomto směru je to těžší. Na druhou stranu člověk nenaběhá ve sprintu tolik, jako krajní bek.

Nově zformovaná obrana Třince třikrát neodrazila útoky Líšně, a tak jste v premiéře s loňským nováčkem prohráli.

Je to pro nás velké rozčarování, protože před zápasem jsme si říkali, že nechceme do nové sezony vstoupit špatně, a navíc na domácím hřišti. Potkalo nás to nejhorší. Dostali jsme tři góly, což je moc. Na tomhle musíme zapracovat, je to o zodpovědnosti jednotlivce. Každý si musí sáhnout do svědomí a říct si, co pro to udělal, nebo neudělal. Musíme se zlepšit, některé situace je potřeba dohrávat lépe, nemůžeme dostávat tři góly. Do nové sezony jsme chtěli vstoupit výhrou, což se nám nepovedlo. Budeme to muset napravit v dalším zápase.

Zatímco první dějství výsledkově patřilo vám, druhé vyhrál soupeř. Co bylo špatně?

Deset minut jsme hráli slušně, byli jsme u míče, nabízeli jsme se a vytvářeli si i šance. Vypadalo to dobře, vypadalo to, že soupeře přehrajeme. Po deseti patnácti minutách však přišel zlom, soupeř se začal dostávat více do hry, zatímco my jsme couvali a byli všude pozdě. Z toho pramenily šance soupeře a pak i zbytečné góly. Tohle si nesmíme dovolit, pokud chceme hrát ve středu tabulky nebo výš, takové zápasy musíme dovést do vítězného konce, jak to dělají i velká mužstva. Musíme prostě pracovat více.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28