Rozhovory

Představujeme posily – Josef Celba

středa 02. září. 2020 | redakce
Někdejšího reprezentačního pravého beka Ondřeje Kušníra má na postupu třineckého pravého obránce nahradit Josef Celba. Odchovanec Baníku Ostrava už v Třinci před časem působil, takže se vrátil do známého prostředí.

V Třinci jsi už před časem působil, moc prostoru jsi ovšem nedostal. Jak na ten rok vzpomínáš?

Nemyslím si, že to bylo nevydařené období. Nastupoval jsem převážně za juniorku, ale dal jsem v ní osm gólů. Ve druhé lize jsem toho moc neodehrál. Tehdy dostávali přednost jiní hráči, docela se jim dařilo a ani moc nebyl prostor, abych dostal šanci. Hrávalo se systémem tři pět dva, trenéři se mnou počítali na stopera, a já prostě stoper nejsem.

Kraj obrany ti vyhovuje více?

Ano, jsem čistokrevný pravý obránce, na tomto postu mi to sedí nejlépe.

Váhal jsi nyní, zda podruhé přijmout nabídku Třince?

Ano váhal jsem, ale ti trenéři už tady nejsou. Měl jsem ještě nabídku z Prostějova, ale rozhodl jsem se pro Třinec. Volal mi trenér Habanec, tak jsem tady. Přišel jsem do známého prostředí, řadu kluků znám, což je plus.

Podle slov sportovního ředitele Marka Čelůstky patříš mezi nejlepší pravé obránce ve druhé lize. Co na to říkáš?

Je to příjemné. Marek Čelůstka mi volal, pan Karel Kula také. Oba mě přesvědčovali, abych do Třince šel.

Jaký máš dojem z nově se formujícího třineckého mužstva?

Polovinu kluku znám. Trenéři tým doplnili novými hráči. Poznáváme se. V základní sestavě je třeba pět nových tváří a než si to všechno sedne, kdy už budeme vědět, co přesně trenér po nás chce, nějakou chvíli to potrvá. Budeme to muset uhrávat spíše bojovností než fotbalovostí.

Proti Líšni i ve Varnsdorfu jste odvedli poctivou práci, ale na body to stejně nestačilo.

Možná nám trošku scházel důraz. Také jsem si všiml, že proti Líšni jsme neměli odražené míče. A v tom prvním zápase jsme si nechali dát gól z brejku po naší standardce, kdy jsme se nestihli vrátit. To se nám nesmí stávat.

Po reprezentační přestávce přivítáte na domácím trávníku Vlašim.

Ve druhé lize slabí soupeři nejsou. To ale nemění nic na tom, že na domácím hřišti musíme vyhrávat a bude potřeba vozit body také ze hřišť soupeřů. Budeme chtít potrápit i postupové favority, byť to budou těžké zápasy.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28