Rozhovory

Představujeme posily: Jakub Bolf

úterý 08. září. 2020 | redakce
Jedním z pěti nových obránců, kteří před sezonou posílili mužstvo Třince, je 22letý Jakub Bolf – synovec někdejšího reprezentačního obránce René Bolfa.

Tvůj strýc René Bolf, někdejší opora Baníku a hráč české reprezentace, ti nastavil laťku pěkně vysoko, souhlasíš?

Mnozí si myslí, že to je můj otec. Každopádně je to legenda, a proto je svým způsobem těžké nosit stejné příjmení.

Chodil jsi se na zápasy strejdy dívat jako malý kluk?

Jasně, chodil jsem na něho na Bazaly. Bral mě s sebou i do kabiny. Později, když už jsem byl podávačem míčů, strýc už v Baníku nebyl.

Fotbal byl pro tebe odjakživa sportem číslo jedna?

V dětství jsem chtě sportů dělal více. Hodně jsem hrál tenis. Nakonec zvítězil fotbal. Z rodiny ho hráli všichni, strejda i táta Petr. Byl i ve Vítkovicích, ale kvůli zranění musel fotbalu nechat.

S fotbalem jsi začal v Baníku?

Ne, jsem odchovanec Rožnova. Nejdříve jsem v Baníku působil v rámci střídavých startů, později jsem tam šel na hostování, a nakonec jsem ve starším dorostu do Baníku přestoupil.

Prosadit se v největším a nejslavnějším regionálním klubu je velice obtížné, souhlasíš?

To určitě. Do Baníku přichází řada kvalitních posil a prosadit se do prvního týmu je čím dál tím těžší.

To je důvod, proč jsi zamířil do druholigových Vítkovic?

Přesně tak. Ve Vítkovicích tom bylo po všech stránkách těžké. Jelikož jsem byl hráčem Baníku, mě se to netýkalo. Další kluci měli finanční problémy, a to se nakonec promítalo i do zápasů. Soutěž jsme nezachránili, první druholigový zkušenost moc pozitivní nebyla. Hrával jsem a sbíral zkušenosti, to je pro mě to hlavní.

Nyní jsi v Třinci, o místo na pravé straně obrany bojuješ s dalším Baníkovcem Josefem Celbou.

Šel jsem do Třince s tím, že tady bude i Pepa, ale že budu bojovat a budu se chtít prosadit do sestavy. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, koho bude trenér stavět.

Jaké jsou tvé první dojmy v novém působišti?

Když člověk nehrává, moc nadšený není, to je jasné. Jsem rád, že si můžu zahrát aspoň za béčko, že mám zápasové vytížení. Kdybych to měl porovnat, v Třinci je to lepší než ve Vítkovicích.

Zatím nemáte ani bod, proti Vlašimi je načase s tím něco udělat.

Scházejí nám body. Herně to není špatné, ale nedaří se nám tolik v koncovce. Gólů moc nedáváme, musíme se více semknout a prosazovat se týmově.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29