Rozhovory

Představujeme nové tváře – Martin Pastornický

pondělí 28. září. 2020 | redakce
Od nové sezony třineckou branku hájí Martin Pastornický. Letní posila z Karviné v nejvyšší soutěži odchytala několik zápasů, mimo jiné proti Spartě i Slavii.

Jak vypadaly tvoje fotbalové začátky?

S kamarády nás fotbal bavil, hrávali jsme ho po škole. Fotbalistou jsem se stal díky rodině, přivedli mě do klubu a u fotbalu jsem vydržel až doteď.

Celou dobu jsi působil v Karviné?

Ne, byl jsem na hostování v Interu Bratislava a také v Olomouci.

Procházel jsi coby náctiletý fotbalista nějakým krizovým obdobím, že bys na fotbal zanevřel?

Ne. Myslím si, že tohle si fotbalista ani nemůže moc dovolit. Kdo chce uspět, tohle si nesmí připustit. Psychika hraje ve sportu velkou roli, fotbalista musí být psychicky odolný.

Dělal jsi v mládí i jiné sporty?

Ano. Byly to bojové sporty, ale fotbal jednoznačně vyhrál. Teď už se k ním nevracím. Mezi mé koníčky patří motorky.

V první lize máš 12 startů. Který je pro tebe nejcennější?

Asi ten, kdy jsme pod trenérem Strakou vyhráli na Spartě 3:1. I když jsme prohráli 2:0, rád vzpomínám i na zápas na Slavii ve výborné atmosféře. Docela jsme se drželi, gól z penalty na 2:0 jsme dostali až v závěrečných minutách.

Jak se zrodil tvůj přesun do Třince?

Měl jsem jít do první ligy na Slovensko,měl jsem i druholigové nabídky od nás. Všechno to padlo, a tak jsem počítal s tím, že zůstanu v Karviné a budu tam bojovat o místo jedničky nebo aspoň dvojky. Dopadlo to tak, že mě posunuli na trojku. Dvojku bych dělal, ale trojkou jsem být nechtěl. Můj příchod do Třince se zrodil během jediného dne. Přišel jsem na trénink, o den později jsme hráli přátelák s Karvinou. V Třinci bych měl být rok.

O začátku nového angažmá jsi měl zřejmě úplně jiné představy?

To rozhodně. Čtyři porážky. A hlavně těch gólů, kolik my dostáváme. Musíme se semknout a začít makat jeden za druhého, jinak to nepůjde. Myslím si, že by teď nebylo dobré, skákat si po krcích a vyčítat si, kdo za co může. To by asi nebylo dobře, protože na obdržených gólech máme podíl všichni.

Jihlava poslala míč za tvá záda celkem pětkrát.

V dospělém fotbale se mi něco takového ještě nestalo, možná naposledy někdy v dorostu. Ani jsem nečekal, že se tohle někdy stane.

Jak hodnotíš potupnou porážku s Vysočinou?

Ani se mi to nechce hodnotit. Soupeř měl v první půli čtyři šance, dal čtyři góly. Dvakrát mě trefili, míč se pak stejně odrazil do brány. Nemáme štěstí a navíc ani nehrajeme dobře. Musí se to otočit. Mužstvo je v Třinci dobré, ale výsledky zatím nejsou.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29