Rozhovory

Musíme se odrazit od bojovnosti, říká Jan Javůrek

sobota 14. listopadu. 2020 | redakce
Na dvou brankách proti Vlašimi se podílel levý záložník Jan Javůrek, který zaznamenal gól a nahrávku. Tři vstřelené branky jeho týmu na premiérovou výhru nestačily, s Vlašimí remizoval 3:3. „Dostat doma tři góly, to je prostě moc,“ přiznal zkušený fotbalista.

Dvakrát jste v dohrávce vedli, nakonec jste však byli rádi za bod.

Po pěti zápasech jsme měli nula bodů, takže to máme všichni v hlavách. Chtěli jsme se odrazit od jednoduchosti. V prvním poločase to bylo dobré, bohužel dostáváme laciné góly. Dostat doma tři góly, to je prostě moc.

Trenér Straka říkal, že chyby, kterých se dopouštíte, mu hlava nebere. Tolik prostoru, kolik dopřáváte soupeřům v pokutovém území, vy sami v šestnáctce protivníků nemáte.

Je to tak. Musíme být tvrdší a dát to soupeři pocítit. Někdy někoho dojet, ať si získáme větší respekt. Někdy jsme se nechali jednoduše obejít a to se nesmí stávat.

Utkání jste měli dobře rozehrané, proměnili jste tři standardní situace.

Hlavně jsme nechtěli dostat gól hned ze začátku, pak je to těžší. Začali jsme dobře, dvakrát jsme vedli. Je to na nás starších, abychom to uhráli a ubránili.

Nastupuješ na pozici levého záložníka. Jak se ti na tomto postu hraje?

Nehraji klasického krajního záložníka, jsem ještě trochu výš. Je to pro mě nové, ale zvykám si. Není v tom moc velký rozdíl, akorát na beku se více brání. Dal jsem i nějaký gól, takže jsem za to rád. Ještě větší radost by mi samozřejmě udělaly tři body.

V reprezentační přestávce nastoupíte k dohrávce na půdě favorizované Viktorie Žižkov.

Je to další těžký zápas. Viděli jsme, že doma s Hradcem Králové to šlo, takže na soupeře se moc koukat nebudeme. Musíme zabrat, musíme se odrazit od bojovnosti a přenést to do zápasu.

Zatímco za chyby vás trenér Straka pokáral, za snahu a odhodlání vás pochválil.

Musíme to postavit na dřině, agresivitě a snažit se nedostat hloupé góly. Celý mančaft musí poctivě makat.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28