Aktuální zprávy

Fotbalisté Třince míří do Prahy, čeká je Vyšehrad

pátek 20. listopadu. 2020 | redakce
S cílem vydolovat další tři body a posunout se do klidnějších pater tabulky Fortuna:Národní ligy nastoupí třinečtí fotbalisté do utkání s Vyšehradem.

Posledně se svěřencům trenéra Františka Straky v hlavním městě dařilo přímo náramně. Nečekaně pokořili favorizovanou žižkovskou Viktorii a zaznamenali tak premiérové vítězství v letošním soutěžním ročníku.

Prozatímní čtyřbodovou sbírku by Třinečtí rádi rozšířili v zítřejším duelu na půdě posledního Vyšehradu. „Chceme potvrdit výhru na Žižkově. Pokud hráči k zápasu přistoupí stejně, jako v utkání s Viktorkou, mohlo by se nám to povést,“ řekl třinecký asistent trenéra Tomáš Jakus.

Jeho tým prozatím nastřádal čtyři body za jednu remízu a jedno vítězství, v úvodních pěti duelech na body nedosáhl. V tabulce je prozatím předposlední se ztrátou dvou bodů na dvanácté Blansko a čtyř na osmou Jihlavu.

Loňský nováček druhé nejvyšší soutěže z Vyšehradu je na tom ještě hůře. Doposud uhrál jediný bod, a to díky bezbrankové remíze na stadionu postupového aspiranta z Hradce Králové. Ve zbývajících utkáních se Pražanům nedařilo, kromě Táborska dostali od všech týmů tři góly a sami skórovali prozatím jednou. Na lavičce už nesedí Roman Nádvorník, kterého vystřídal Michal Zach.

„Není to tak dávno, co jsme byli bez bodu nebo měli jen jeden, takže podcenění soupeře vůbec nepřichází v úvahu. Vyšehrad má poskládané mužstvo z mladíků a několika zkušených hráčů, mezi které patří například Nitrianský, Jablonský, Černý a Košút, který byl na zkoušce i u nás,“ vyjmenoval Jakus.

První loňský vzájemný zápas v Praze vyhrál Třinec, v jarní odvetě byl úspěšnější Vyšehrad. „Cesta k úspěchu vede přes poctivou defenzívu, důraz a bojovnost, ke které je potřeba přidat fotbalovost. Ta ovšem bez předchozích vlastností nepřijde sama,“ zakončil Jakus.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28