Rozhovory

Chceme udržet neporazitelnost z posledních kol, říká brankář Pastornický

pátek 04. prosince. 2020 | redakce
Na 422 minutách se zastavila neprůstřelnost třineckého brankáře Martina Pastornického. V duelu s Chrudimí musel dvakrát vytáhnout míč ze své sítě, a i kvůli tomu jeho celek tentokrát bral pouze bod za remízu. Zítra třinecké fotbalisty čeká letošní derniéra v Prostějově.

Tvrdý a zmrzlý terén fotbalu ani trochu nesvědčil, souhlasíš?

Pokud mám mluvit za sebe, tak já osobně jsem hrát chtěl, protože jsem věřil, že soupeře jsme schopni porazit i na takovém terénu. Věřil jsem, že to zvládneme.

Oběma brankám ve tvé síti předcházely hrubky, ale v obou případech sehrál významnou roli zledovatělý terén na polovině u Lesoparku. Stoper Ngimbi by dost možná lépe zvládl hlavičkový souboj před penaltou a kdyby se někdo z tvých spoluhráčů dokázal zapřít a míč odpálit pryč, laciný vyrovnávací gól byste nedostali.

Polovina hřiště blíže lesoparku byla úplně zmrzlá, ale na sněhu se dalo zapřít, strana u správní budovy byla rozhodně lepší.

Tvoje neprůstřelnost trvala 422 minut, z penalty tě o ni připravil Mužík.

Je to škoda, ale na druhou stranu se nic neděje, stejně jsme pak dostali gól ze hry. Jsme rádi, že máme alespoň bod. Více mě mrzí, že jsme pak nedali gól na 3:2, nebo že jsme se nepoučili z té penalty a udělali druhou hrubku, která nás stála tři body. To je jediné, co mě mrzí, ukončená neprůstřelnost ne.

Remíza je spravedlivým odrazem dění na hřišti?

Předvedli jsme opět bojovnost, bojovali jsme a chtěli vyhrát. Soupeř neměl pořádné šance, dal nám dva góly po našich chybách a tímto se dostal do hry. Ztratili jsme dvougólové vedení, což by se nemělo stávat. Měli jsme i neměli štěstí, protože my i soupeř jsme nastřelili břevno. Bod bereme a teď už se soustředíme na Prostějov, kde to chceme zvládnout. Rádi bychom udrželi neporazitelnost z posledních kol.

Mrznul jsi v bráně?

Vůbec ne. I v takovém počasí jsem zvyklý chytat jen v tričku s krátkým rukávem. Trenér brankářů Lukáš Paleček mě přemluvil ať, se obléknu do teplejšího, takže to bylo v pohodě.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28