Aktuální zprávy

Těší mě, že kádr zůstal pohromadě, řekl kouč Straka

pátek 08. ledna. 2021 | redakce
Po dvoudenních zátěžových testech v Prostějově fotbalisté druholigového Třince absolvovali ve středu odpoledne první společný trénink v rámci zimní přípravy.

Na umělé trávě scházela trojice zraněných či nemocných obránců – Josef Celba, Jakub Habusta a David Gáč.

Trenér František Straka naordinoval svým svěřencům sérii intervalových her. Zapojili se do nich i dlouhodobí marodi – záložník Filip Hlúpik, brankář Jiří Adamuška a také obránce Imrich Bedecs.

„Jirka Adamuška vytvoří brankářskou dvojicí s Martinem Pastornickým. Na Filipa (Hlúpika) mám dobré reference, sám jsem zvědavý, jak to bude po zranění zvládat,“ prohlásil František Straka.

Úvodního společného tréninku se zúčastnili také útočník Lukáš Bora z dorostu a Matyáš Buneš z Bohemians. Hlavní kouč Třince vyhlíží ještě další hráče, shání především stopera.

„Na tomto postu nás tlačí bota. Stopeři nám chybějí, takže na tento post chceme přivést hráče, který by ideálně zapadl do našeho herního stylu. Máme dostatek času na to, abychom nějaké hráče otestovali,“ pokračoval třinecký kouč.

V létě mužstvo Třince prošlo výraznou obměnou, v zimní přestávce se proto s příliš mnoha změnami nepočítá.

„Jsem velice rád, že náš kádr zůstal pohromadě. Nedokážu vyloučit, že už nikdo neodejde, protože o některé naše hráče se zajímají prvoligové kluby. Sám se tomu nedivím, protože podávali dobré a stabilizované výkony. Přeji si, abychom všechny udrželi. Pokud se to nepodaří, budeme hledat náhradu,“ připustil František Straka.

Vinou nepříznivé epidemiologické situace pořád platí vládní restrikce, které se ve větší či menší míře promítnou i do samotné zimní přípravy. Ze zimního soustředění v Luhačovicích sešlo, v únoru mají Třinečtí v plánu vyrazit na herní kemp do Břeclavi.

„S třetiligovými týmy od nás hrát nemůžeme, proto musíme hledat soupeře také v Polsku a na Slovensku. Na přípravu je dostatek času, proto pevně věřím, že na jaro budeme dobře nachystaní,“ řekl hlavní kouč Třince.

První ze série přípravných střetnutí fotbalisté Třince odehrají v Karviné. Vloni se s ní poměřili dvakrát, uhráli remízy 2:2 a 0:0.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28