Aktuální zprávy

Brankář Ondřej Mrózek míří do Plzně

pondělí 18. ledna. 2021 | Redakce
Další prvoligový celek lovil ve fotbalovém Třinci. Do Plzně přestoupil talentovaný 17 letý brankář Ondřej Mrozek.

Ondřej Mrozek prošel mládežnickými celky Třince. Třebaže věkově patřil do mladšího dorostu, nastupoval za nejstarší dorostenecké družstvo Třince. Díky svému talentu a výborné brankářské postavě (196 centimetrů) nakoukl už i do divizní rezervy.

V uplynulém soutěžním ročníku si připsal premiérové dva starty ve Fortuna:Národní lize, doma při svém debutu odchytal devadesát minut proti Pardubicím a posléze stál 90 minut v bráně na hřišti Líšně.

Nyní bude své fotbalové nadání rozvíjet v Plzni, kam odešel na přestup. „O zájmu Plzně jsem věděl už dva týdny před Vánoci. Nikomu jsem o tom neřekl, dokud nebylo nic hotového. Jsem nesmírně rád, že to dopadlo," řekl nadějný brankář. V minulosti za Třinec chytali otec Marek a dědeček Kazimír.

Nad nabídkou jednoho z nejúspěšnějších českých celků posledních let podle svých slov příliš dlouho neuvažoval. „Ve hře byly i jiné týmy, ale Plzeň měla největší zájem, proto jsem na její nabídku kývl. Momentálně se připravuji s béčkem, ale bude jen a jen na mě, jak se nabízené šance zhostím a jak daleko to dotáhnu," řekl dnes už bývalý gólman Třince.

Svému mateřskému týmu je vděčný za všechno, co pro něj udělal. „Plzeň se o mě zajímala už před dvěma lety, ale tenkrát jsme se rozhodli, že pro mě bude lepší zůstat v Třinci. Nyní jsem udělal krok dopředu, snad správným směrem. Odejít v 17 z domu není snadné, přesto věřím, že to zvládnu," dodal Ondřej Mrozek.

Urostlý gólman je po záložníkovi Lukáši Ciencialovi dalším třineckým fotbalistou, jenž se vydal vstříc prvoligové budoucnosti.

„Přestup do Plzně je pro Ondru dalším významným krokem v kariéře. Věřím, že prodá svůj talent a v nejvyšší soutěži najde uplatnění. Jeho příběh je motivací pro další naše mladé fotbalisty. Když budou na sobě systematicky a poctivě pracovat, mohou se jednou dostat do nejvyšší soutěže," řekl sportovní manažer Fotbalu Třinec Marek Čelůstka.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28