Rozhovory

Věřím, že dostanu šanci se ukázat, říká brankář Adamuška

pátek 22. ledna. 2021 | redakce
O místo brankářské jedničky fotbalového Třince se bude ucházet brankář Jiří Adamuška, který se v průběhu podzimu zotavil z vážného zranění.

Kdy jsi se zranil?

Stalo se to v červnu během rozjeté sezony. Bylo to nezaviněné. Na jednom z tréninku mi podklouzla noha a druhá šla dovnitř. Poškodil jsem si vazy v koleni. Ze začátku to vypadalo špatně, ale nakonec to dopadlo nejlépe jak mohlo. Nemusel jsem ani na operaci.

Bylo to nejtěžší zranění, které tě dosud potkalo?

Ne. Jedno zranění kolene jsem už zažil, na druhé noze. Přetržené vazy. Dostával jsem se z toho docela dlouho, musel jsem i na operaci.

Rekonvalescence přesto byla docela dlouhá, je to tak?

Ano. Potřeboval jsem nabrat hlavně svalovou hmotu do stehenního svalu, který drží koleno. U konzervativní léčby to je důležité.

Kdy jsi se vrátil mezi tři tyče?

Dokupy jsem se dal už během podzimu, ke konci to už vypadalo dobře. Naskočil jsem do béčka, odchytal jsem zápas v Bruntále proti Kušňovi (Ondřeji Kušnírovi), který se mi zrovna moc nepovedl.

Pak nastala fotbalová pauza a nižší soutěže byly předčasně ukončeny.

Je to škoda, protože jsem se chtěl v béčku rozchytat a vyzkoušet, jestli už je koleno v pořádku. Naštěstí žádný problém nebyl a mohlo jsem se naplno zapojit do přípravy s druholigovým mužstvem. Zatím to vy-padá dobře.

Během několikaměsíční přestávky jsi v závěru roku plnil funkci „rozjížděče“ pokřiku po vítězném utkání.

Snažil jsem se co nejvíce zůstat s klukama v kontaktu a podpořit je psychicky. Zpočátku se nám nedařilo, ale konec podzimu se nám povedl. Jsem rád, že jsem u toho mohl být a radovat se s nimi z výher.

Jistě se těšíš na přípravné duely, až se zase postavíš mezi třinecké tyče?

Těším se na to hrozně moc, protože od mého posledního zápasu za áčko uplynulo už více než tři čtvrtě roku. Naposledy jsem chytal v Jihlavě. Doufám, že budu dostávat dostatek příležitostí, abych se mohl ukázat.

Určitě chceš zažít povedenější rok, než ten loňský, kdy jsi odchytal jen dva mistrovské zápasy.

Chytal jsem v Jihlavě, po koronavirové pauze jsem se už do brány nepostavil, protože přednost dostal Franta Chmiel. Po zranění jsem odchytal ten zmíněný zápas v Bruntále. Vypadl jsem ze sestavy, zranil jsem se, takže to nebyl dobrý rok. Takový je občas fotbal, je potřeba se s tím popasovat a jít dál. Hlavní je myslet pozitivně.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29