Rozhovory

Těšil jsem se na přípravu. Běhání si užívám, tvrdí rekonvalescent Bedecs

sobota 06. února. 2021 | Redakce
Na druhou část fotbalové sezony se chystá střední obránce Třince Imrich Bedecs. Tu první vynechal vinou vážného zranění kolene. „Postupně se to zlepšuje,“ řekl slovenský fotbalista.

Zdravotní patálie, které tě potkaly, jsou údajně jedinečné. Je to pravda?

Čéška v koleni se mi odtrhla od šlachy, která drží sval. Lékaři říkali, že to je nevídané. Stalo se to proti Vyšehradu. Zapřel jsem se a ono to prasklo. Už když jsem padal na zem, viděl jsem, že koleno vypadá nějak divně.

Jak snášíš dlouhé období bez fotbalu?

Pokud to jen šlo, snažil jsem se být co nejvíce s klukama. V prvních měsících jsem nemohl moc chodit. Nemohl jsem ani spát, protože na zádech neusnu, jedině na boku. Dva tři měsíce byly těžké, nemohl jsem spát, ani prášky nezabíraly. Přítelkyně ráno v pět vstávala do práce, já ležel na gauči a koukal na televizi. Nikomu bych to nepřál.

Všichni jsou zajedno v tom, že tě chtějí šetřit, abys šel do hry až v okamžiku, kdy budeš stoprocentně připravený. Jak jsi na tom?

Kdy budu stoprocentně připravený, to nikdo netuší. Dokonce ani doktoři ne, protože s takovým zraněním se nesetkali. Postupně se to zlepšuje, ale datum svého návratu si netroufám odhadnout.

Ještě nejsi zcela fit, pořád musíš na sebe dávat pozor?

Limitují mě v podstatě dvě věci, ale z pohledu utkání ty nejzásadnější – osobní souboje a rychlé změny směrů. Střelbu, přihrávky a další věci už však dělám na sto procent. Podvědomě se ještě trochu bojím, ale kdybych do toho vletěl naplno, možná by se nic nestalo. Mám to ještě v hlavě.

Zatímco ostatní spoluhráči náročné běžecké dávky přeloží přípravným utkáním, ty prozatím převážně jen běháš. Zřejmě si přípravní období neužíváš tolik jako ostatní?

Ani bych neřekl. Opravdu už jsem se moc těšil. Myslím, že si to možná užívám ještě více. Kluci si to musejí odběhat a pak jdou do zápasu. Já se těším na to, že se dobře připravím na utkání, do kterého jednou naskočím. Běhání jsem nikdy neměl v lásce, ale po tom zranění jsem se zařekl, že už nikdy nebudu remcat, že musím jít běhat. Myslím si, že si ho teď více vážím.

Do jarní části sezony, která začíná za měsíc, vstoupíte s ustáleným hráčským kádrem. Bude to vaše výhoda?

Vypadá to velmi dobře. Hlavní bude zachytit úvod, naladit se dvěma třemi vítězstvími. Doufám, že se nám bude dařit. I kdybychom náhodou jeden dva zápasy prohráli, určitě nebudeme věšet hlavy a budeme bojovat. Po podzimu se to zvedlo, kádr je silný a má předpoklady uspět. Musíme to dokazovat na hřišti v zápasech. I kdybychom trénovali sebevíce a sebelépe, podstatný bude vždy výsledek.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28