Aktuální zprávy

Fotbalisty Třince posílil útočník Tijani z Baníku

úterý 09. února. 2021 | Redakce
Fotbalový Třinec hlásí staronovou ofenzivní posilu. Z Baníku Ostrava získal na hostování vytáhlého útočníka Muhameda Tijaniho.

Dvacetiletý nigerijský fotbalista je odchovancem klubu Lion FC. Díky svému talentu to dotáhl až do reprezentace, v 19 letech oblékl dres Nigérie na světovém šampionátu do 20 let.

Ulovil ho ostravský Baník, v jehož dresu nastupoval za dorostenecký tým U 19. Z Ostravy se stěhoval do Třince, kde v první polovině předešlé sezony vytvořil útočný tandem s Leonidem Akulininem. Za Třinec odehrál deset utkání, mezi střelce se nezapsal.

Počátkem loňského roku se Tijani s Třincem rozloučil. Baník jej zapůjčil do prvoligové Karviné, v jejichž barvách odehrál 150 minut v pěti utkáních.

Před startem aktuální sezony se Tijani vrátil do Baníku. Zasáhl do jedenácti utkání, v nichž nastřádal 307 minut a jednou skóroval.

Muhamed Tijani bydlí v Ostravě a do Třince, kde to dobře zná, to má jen kousek, takže z toho pohledu je to pro něho výhoda,“ řekl sportovní manažer Třince Marek Čelůstka.

Urostlý útočník, který měří 189 centimetrů, původně měl do Třince přijít už v létě. Dorazil však až v polovině sezony, ve staronovém působišti doplní Christiana Attaha Juniora, Leonida Akulinina a Denise Nieslanika.

Sáhli jsme po něm proto, že u nás bude mít větší herní vytížení než v Baníku. Očekáváme od něho zvýšení konkurence a také góly, které se nám v poslední době nedaří dávat. Výhodou je, že asistent Tomáš Jakus zná Tijaniho už z dřívějška a trenér František Straka rád a velmi dobře pracuje s novými hráči. Věříme, že spolupráce bude fungovat,“ dodal Marek Čelůstka.

O místo na třinecké soupisce v nedávné minulosti bojovali další dva odchovanci Třince – Adam Lasota a Lukáš Bora. Oba perspektivní fotbalisty přibrzdilo vážné zranění.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28