Rozhovory

Kádr zůstal pospolu a je ustálený, hlásí sportovní manažer Čelůstka

sobota 13. února. 2021 | Redakce
S ustáleným hráčským kádrem s minimem změn vstoupí fotbalisté Třince do jarní části letošní sezony, v níž budou chtít navázat na zdařilý závěr podzimu.

V zimní přestávce se třinecký tým změnil jen nepatrně. Bude to vaše výhoda?

Změn bylo pomálu, po vydařeném závěru podzimní části jsme nechtěli do mužstva nějak výrazněji zasahovat. Těší nás, že se nám povedlo udržet hráčský kádr pohromadě. Tým je konsolidovaný.

Do Karviné se vrátil brankář Jiří Ciupa, zpět do Olomouce odešel Tomáš Zlatohlávek. Do Baníku Ostrava zamířil nadaný Lukáš Cienciala, který Třinci pomůže i na jaře.

Lukáš Cienciala u nás zůstane na hostování a v jarní části nám jistě pomůže. Dotáhli jsme přestup záložníka Matyáše Buneše z Bohemians. Je to mladý a nadějný fotbalista, který se musí rozkoukat v dospělém fotbale. Dá se o něm říct, že je příslibem do budoucna.

Kromě Buneše třinecký tým posílil útočník Mohamed Tijani z Baníku Ostrava.

Dva naši útočníci Leonid Akulinin a Christian Attah měli zdravotní potíže. A zatímco Attah už je zpátky v tréninkovém procesu, Akulinin ještě není zdravotně zcela v pořádku. I proto jsme přivedli dalšího útočníka Muhameda Tijaniho. Sáhli jsme po něm proto, že u nás bude mít větší herní vytížení než v Baníku. Očekáváme od něho zvýšení konkurence a také góly, které se nám v poslední době nedaří dávat.

Uvažovali jste o středním obránci, který ale nakonec nepřišel. Kdo by případně mohl zaskočit na stoperu?

Mohl by tam nastupovat třeba Martin Foltyn, který se v přípravných zápasech jevil na postu stopera velice slušně. V úvahu přicházejí ještě dva hráči – Richard Vaněk a Kuba Habusta, který na stoperu zaskakoval už na podzim. Dobrý tým si musí umět poradit. Věřím, že v tomhle směru nebudeme mít problém.

Jaký je zdravotní stav stopera Imricha Bedecse, který v minulosti nosíval i kapitánskou pásku?

Imo se zotavuje z vážného zranění velice rychle. Přestože už delší dobu trénuje s mužstvem a zvládá tréninkové dávky, v úvodu jara s ním nepočítáme. Nespěcháme na něho, záleží nám na tom, aby byl stoprocentně v pořádku.

Jaký je aktuální zdravotní stav hráčů?

V plném tréninku jsou od začátku přípravy také Tomáš Omasta, Filip Hlúpik a Jiří Adamuška, kteří nám na podzim scházeli. Smůlu měl talentovaný odchovanec Lukáš Bora z dorostu, který se v úvodu přípravy zranil. Zdravotně se dává dohromady i další nadějný odchovanec Adam Lasota, který už naskočil do druholigových utkání.

O co by se mužstvo Třince mohlo pokusit na jaře?

Moc rádi bychom navázali na povedený závěr podzimu. Myslíme si, že i navzdory nepovedenému startu je v silách našeho mužstva skončit do osmého místa, což by bylo velmi slušné umístění.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28