Preview k zápasu

Třinec vyzve v poháru Baník. Chceme udělat dobrý výsledek, hlásí exbaníkovec Foltyn

pondělí 22. února. 2021 | Redakce
Až na čtvrtý pokus nastoupí zítra fotbalisté Třince k pohárovému utkání s Baníkem Ostrava. Vítěz se může těšit na souboj s pražskou Spartou.

Vítěz třetího kola MOL Cupu měl být znám už na podzim. Pohárové utkání mezi Třincem a Baníkem, v němž došlo ke změně pořadatelství, bylo však už třikrát odloženo.

Původně se měly oba celky utkat 30. září, poté 14. listopadu a pak 9. února. Hrát se bude až zítra od 14.00 hodin v tréninkovém centru Vista v Zábřehu.

Zatímco třinečtí fotbalisté si chtějí napravit reputaci po nelichotivé domácí prohře s Prostějovem, Baníkovci si chtějí spravit náladu po nezdaru na hřišti prvoligového nováčka z Pardubic.

Pohárový duel s Baníkem, který je pro nás prestižní, bereme jako každý mistrovský zápas a přistoupíme k němu na sto procent. Kluci mají možnost dokázat, že si zaslouží hrát vyšší soutěž než jen druhou ligu. Chtěli bychom se dostat dále, uvidíme, jak se s tím kluci porvou,“ řekl třinecký asistent trenéra Tomáš Jakus.

Vítěz utkání, které má výkop zítra od 14 hodin, se může těšit na konfrontaci s pražskou Spartou. „Baník je jednoznačným favoritem, přesto se o postup chceme porvat. Nebudeme otvírat hru, pokusíme se hrát organizovaně zezadu. Pevně věřím, že Baník dokážeme potrápit,“ pokračoval Jakus.

Třinecký trenér František Straka nemůže postavit dvojici Lukáš Cienciala – Muhamed Tijani, která v Třinci hostuje právě z Baníku. Naproti tomu dvojice hostů z Baníku Josef Celba – Lukáš Bolf mu bude k dispozici.

Připraven bude rovněž odchovanec Ostravanů Martin Foltyn, který před sezonou přestoupil z Baníku do Třince. „Doufám, že v úterý uděláme dobrý výsledek. Vidina případného utkání se Spartou nás láká, ale nyní je před námi Baník, a to je opravdu silný soupeř,“ řekl Martin Foltyn.

Aktuálně

Aktuality

19. kolo MSFL

Výsledky 19. kola MSFL: Hranice - Hlučín 0:0, Bohunice - Brno 3:0, Frýdek-Místek - Zlínsko 1:2, Blansko - Zlín "B" 2:1, Frýdlant - Hodonín 1:1, Uherský Brod - Slovácko "B" 1:0, Ostrava "B" - Uničov 2:1, Znojmo - Rosice 2:0.

16. 3. 2024, 19:20

Nieslanik je ve Vítkovicích

Nadějný třinecký útočník Tobiáš Nieslanik, který na podzim zapsal 12 gólů ve druhé dorostenecké lize, odešel na hostování do Vítkovic. V divizním týmu nastupuje po boku svého staršího bratra Denise a také Mattea Burga a Davida Zogaty.

13. 3. 2024, 10:21