Ohlasy po zápase

Za pohárové utkání s Baníkem jsme rádi, řekl trenér Třince Straka

středa 24. února. 2021 | Redakce
První mistrovský zápas letošního roku třinečtí fotbalisté sehráli v rámci třetího kola domácího poháru s Baníkem Ostrava. Ačkoliv z postupu do dalších bojů se radoval prvoligový tým, svěřenci trenéra Františka Straky rozhodně nezklamali.

Utkání rozhodly dvě standardní situace. Oba přímé kopy zahrával z pravé strany Adam Jánoš, v obou případech přesně našel hlavu stopera Jakuba Pokorného. „Jsem naštvaný a zlobím se, protože to bylo v době, kdy už byl Baník nervózní a bylo na něm patrné rozhořčení, že gól nepřichází. Nepohlídali jsme dvě standardní situace, které se daly ubránit, o to více mě to mrzí. V prvním poločase jsme centry odhlavičkovali a ve druhém ti hráči, kteří měli pokrýt protihráče, je prostě nepokryli,“ vrátil se k oběma gólovým momentům pohárového derby trenér Třince František Straka.

Bezbrankovou remízu třinečtí fotbalisté drželi bezmála sedmdesát minut. Sami několikrát pozlobili, ale žádnou nebezpečnou situaci nedotáhli do úspěšného konce. „V obou šestnáctkách se odehrálo několik hraničních situací. Ve vápně Baníku byl stažen Celba. Kdyby se za stravu 1:0 pro Baník pískala penalta, utkání se mohlo vyvíjet jinak,“ připustil František Straka.

Zatímco Ostravané, které v osmifinále MOL cupu čeká prestižní souboj se Spartou, šli do pohárového klání zocelení několika těžkými ligovými zápasy, jejich druholigový protivník v únoru odehrál jen dva přípravné duely na umělé trávě.
Baník má herní rytmus, my nemáme žádný a jsme rádi, když vůbec můžeme proti někomu hrát. Bylo to patrné, kluci měli problém se s tím vyrovnat. Jsme moc rádi, že jsme pohárové utkání odehráli, protože jsme se dostali na přírodní trávu, na které jsou herní automatismy úplně jiné než na umělce. Co se bojovnosti týče, kluci je odmakali, každý odvedl maximum. Škoda, že jsme nedotáhli do závěrečné fáze některé gólové situace,“ litoval trenér Třince a poblahopřál Baníku k postupu do dalšího kola.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28