Rozhovory

Věřím, že budeme úspěšní, říká před startem jara kouč Straka

pátek 05. března. 2021 | Redakce
Jarní část Fortuna:Národní ligy fotbalisté Třince zahájí na stadionu nováčka soutěže z Blanska. „Znovu to bude o tvrdé práci,“ poukazuje na odvetnou část soutěže trenér Třince František Straka.

Druhý měsíc přípravy pro vás nebyl snadný. Nemohli jste trénovat na přírodní trávě, odpadly vám přípravné zápasy, sehráli jste jen dva a ke všemu vám chybělo několik zraněných či nemocných hráčů.

To je pravda. Nechci se na to vymlouvat, protože levné výmluvy nemám rád. Museli jsme se vyrovnávat se špatnými podmínkami, ale takové situace prostě přicházejí. Podmínky byly drsné a tvrdé, ale s tím se musíme umět porvat. Snažili jsme se, abychom byli optimálně připravení na jaro.

A povedlo se vám to podle představ?

Svému mančaftu nemůžu nic vyčíst. Kluci jedou, šlapou. Příprava byla velmi přínosná, kluci zapracovali na síle, na fittnesu a podobně. Pracovali jsme tak, abychom byli na jaře úspěšní. A já doufám, že budeme, jsem o tom přesvědčený.

Dělá vám vrásky nízká gólová produktivita v přípravném období? Ze hry jste nedali branku.

Když se dostaneme do šancí, trestuhodně je zahazujeme. Pak to doháníme standardními situacemi nebo penaltami. Neproměňování šancí mě trápí. Na koncovku se musíme zaměřit ještě více.

Do jaké míry se na vašem herním projevu podepsaly absence některých hráčů, zejména útočníků?

Zraněných hráčů jsme měli dost. Nemohli jsme nasadit Tijaniho, Attah, Akulinin a Stáňa byli mimo hru také. Potkaly nás zdravotní komplikace a my se musíme připravit na to, že mohou přijít i na jaře.

Vyprchala už z hráčů únava z náročných tréninků?

Na tom jsme v posledních dnech před startem soutěže pracovali. Někteří hráči měli tuhé nohy, ale to bylo naprosto normální. Říkali trenére, my máme na nohou betony jako hokejisté. Věřím, že je dali dolů a že po stránce pohybu a agresivity a držení míče to bude v pořádku. Závěr února byl pro hráče náročný, během několika dnů odehráli tři zápasy.

Týmy z chvostu tabulky v zimní přestávce překopaly své kádry, mužstva z vyšších příček je spíše stabilizovaly. Co očekáváte od jarní části?

Co dělali ostatní, to nás absolutně nezajímá. Tak, jak jsme byli úspěšní na podzim, chceme být úspěšní i na jaře. Znovu to bude o tvrdé práci, o zodpovědnosti, organizaci. Tohle jsou věci, na které budu klást veliký důraz. Čím dříve se dostaneme z pásma ohrožení, tím budeme klidnější. K tomu potřebujeme zvládnout začátek.

Aktuálně

Aktuality

19. kolo MSFL

Výsledky 19. kola MSFL: Hranice - Hlučín 0:0, Bohunice - Brno 3:0, Frýdek-Místek - Zlínsko 1:2, Blansko - Zlín "B" 2:1, Frýdlant - Hodonín 1:1, Uherský Brod - Slovácko "B" 1:0, Ostrava "B" - Uničov 2:1, Znojmo - Rosice 2:0.

16. 3. 2024, 19:20

Nieslanik je ve Vítkovicích

Nadějný třinecký útočník Tobiáš Nieslanik, který na podzim zapsal 12 gólů ve druhé dorostenecké lize, odešel na hostování do Vítkovic. V divizním týmu nastupuje po boku svého staršího bratra Denise a také Mattea Burga a Davida Zogaty.

13. 3. 2024, 10:21