Ohlasy po zápase

Zápas jsme si prohráli sami, litoval trenér Straka

neděle 07. března. 2021 | Redakce
Sedmizápasová série třineckých fotbalistů bez porážky skončila na blanenském stadionu. „Jsme zklamaní, do Blanska jsme jeli bodovat,“ přiznal po utkání trenér Třince František Straka

Na první branku utkání v duelu Blansko versus Třinec se čekalo až do 43. minuty, kdy se po standardní situaci zahrávané Bartolomeem šťastně trefil obránce Helebrand a vsítil branku do šatny. Hostům z Třince pořádně naboural jejich bodové plány.

Nechtěli jsme si to komplikovat, chtěli jsme hrát jednoduchý a účelný fotbal. Po naší převaze v prvním poločase přišla 43. minuta, kdy jsme po neuvěřitelné a nevysvětlitelné chybě gólem do šatny dostali ránu do zad. Hodně nás to rozladilo a znervóznilo, protože do té doby jsme byli dominantní, utkání jsme měli pod kontrolou a bylo jen otázkou času, kdy dáme gól,“ řekl trenér Třince František Straka.

Jeho svěřenci se snažili jednogólové manko smazat, ale to se jim nepodařilo. Navíc po autovém vhazování domácích inkasovali podruhé, do střelecký statistik se tečovanou ránou zapsal zadák Sedlo.

Přišla další situace, která se nesmí stát. Nedůsledné bránění, nepokrytý hráč v šestnáctce a tečovaná střela na 2:0. Jsme zklamaní, protože jsme si to představovali úplně jinak. Do Blanska jsme jeli bodovat, což se nám nepodařilo,“ smutnil Straka.

Kouč Třince dodal, že je pro něho zarážející, že jeho tým nedal gól ze hry od závěrečného podzimního zápasu s Prostějovem. „Musíme na sobě dále pracovat a do dalšího zápasu musíme zlepšit také rozehrávku. Dostali jsme se do situace, do které jsme se dostat nechtěli. Prioritou je pro nás záchrana, musíme poctivě pracovat a podřídit ji všechno,“ zdůraznil hlavní trenér Třince.

V Blansku se musel obejít bez několika hráčů, do sestavy se naopak vrátili útočníci Tijani s Attahem. „Problém byl v tom, že s námi nemohli absolvovat většinu zápasové a tréninkové zátěže. Věřím, že pokud jde o rozehranost, oba hráči půjdou herně nahoru a určitý deficit brzy doženou,“ uzavřel František Straka.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28