Rozhovory

Chceme rozjet sérii jako na podzim, říká kapitán Třince Janoščín

úterý 09. března. 2021 | Redakce
Z Blanska se třinečtí fotbalisté vrátili s nepořízenou. Nevydařenou jarní premiéru chtějí hodit za hlavu a v sobotu doma zapsat tři body. „Na Varnsdorf musíme vlítnout a vyhrát,“ řekl kapitán mužstva Jiří Janoščín.

Na podzim jste bodovali v sedmi po sobě jdoucích utkáních. Po nezdaru v jarní premiéře se vaše situace znovu poněkud zkomplikovala.

V Blansku bylo důležité neprohrát, protože jsme věděli, že pokud neuspějeme a Blansko naopak vyhraje, dotáhne se na nás na tři body, což se bohužel stalo. Jsou už hodně blízko, to se nemělo stát. Musíme se teď koukat před sebe a využít šanci posunout se v tabulce výš.

Proti Varnsdorfu jsi toho odehrál ze všech třineckých fotbalistů nejvíce. Jak vidíš další konfrontaci klubů, které mají vcelku vyrovnanou vzájemnou bilanci?

Těžko říct, ale snadné to rozhodně nebude. Oproti třeba Blansku byl Varnsdorf hodně fotbalovým mančaftem, který se snažil hrát kombinačně. Myslím si, že o totéž se pokusí i u nás, protože terén není špatný. Otázkou je, jak se s tím poperou a s jakou taktikou přijedou.

Podle tabulkového postavení budou favoritem střetnutí Severočeši.

Přestože je to tabulkově výše postavený soupeř, nic to nemění na tom, že chceme vyhrát a odčinit nepovedený zápas v Blansku. Rádi bychom rozjeli novou sérii, nejlépe takovou, jakou jsme měli v závěru podzimu.

Varnsdorfu budete oplácet podzimní porážku v poměru 0:1.

Gól jsme dostali po špatně ubráněné standardce a jinak jsme byli lepší. Celý druhý poločas jsme soupeře tlačili, bohužel se nám nepodařilo dát gól. Trápí nás to i teď, je to naše největší slabina. Nemůžu říct, že se na gól nadřeme, protože si ani nepamatuji, kdy jsme naposledy dali gól ze hry.

Bylo to v podzimní derniéře v Prostějově, v přípravě jste branku ze hry nedali.

Na tomhle musíme během týdne zapracovat. Na Varnsdorf musíme vlítnout a vyhrát. Doma se musí vyhrávat a my chceme doma zvítězit v každém zápase.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28