Ohlasy po zápase

Věřím, že naše forma bude stoupat, říká trenér Straka

neděle 14. března. 2021 | Redakce
Přestože fotbalový Třinec na Varnsdorf nevyzrál a v jarní domácí premiéře zapsal pouze bod, hlavní trenér František Straka věří, že mužstvo půjde výkonnostně nahoru.

Jak hodnotíte remízové utkání s Varnsdorfem?

Věděli jsme, že nás čeká velice důležitý zápas. Z naší strany to bylo bojovné utkání, ve které hrálo zásadní roli to, že jsme v prvním poločase promarnili šance, které se nám naskytly. Tohle nás bohužel sráží. Utkání bylo poměrně nervózní, kluci se snažili, bojovali, ale chyběla mi větší fotbalovost a více nápadů.

Co podle Vás bylo naopak pozitivní?

Cením si toho, že jsme udrželi nulu. Bod je pro nás důležitý, protože po prohře v Blansku jsme se potřebovali od něčeho odrazit. To se nám podařilo, proto věřím tomu, že naše forma bude mít stoupající tendenci. Kluci chtěli, v některých případech chtěli až moc, a to vedlo až k takové křeči.

Když jste mužstvo převzal, se střílením branek nemělo žádné potíže, skórovalo v každém utkání. V přípravě se vám střelecky nedařilo, nyní jste podruhé vyšli střelecky naprázdno v mistrovském utkání. V čem je podle vás problém?

Myslím si, že nám trochu schází štěstí. Do šancí se dostáváme, jenže na podzim jsme z nich dokázali dávat důležité góly. Ty nás samozřejmě nakoply a mužstvo šlapalo úplně jinak. Je to otázka hlavy. Musíme tu bariéru konečně probourat a jeden dva góly dát. Věřím, že v dalších zápasech se nám to podaří. Pokud šance budou přicházet, jsem přesvědčený o tom, že góly začneme dávat.

O branky by se měli starat především útočníci…

V přípravě jsme byli bohužel bez útočníků. Akulinin je zraněný, Attah byl čtrnáct dnů v karanténě, Tijani byl nemocný. Zdravotní potíže se na nich projevily, všichni musejí pořádně zapracovat na fyzické kondici.

Vaše tabulkové postavení zůstává nepříznivé. Zneklidňuje vás?

Všechno teprve začíná. Bylo by velice špatné, kdybychom si teď říkali, že je všechno super, a později bychom skomírali. Možná budeme mít pomalejší rozjezd, ale dobrý konec.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29