Rozhovory

Doufám, že nás remíza nastartuje, říká brankář Pastornický

středa 17. března. 2021 | Redakce
Brankář Třince Martin Pastornický proti Varnsdorfu popáté v sezoně udržel nulu. Moc by si přál, aby nerozhodný výsledek byl pro jeho tým odrazovým můstkem k vítězstvím – jako na podzim.

Jak jsi viděl z brány střetnutí s Varnsdorfem?

Jako remízový zápas. Možná jsme si ani nezasloužili vyhrát. Do šancí jsme se dostávali, ale nebyly nikterak výrazné, a navíc jsme žádnou nevyužili. Vzadu to bylo s nulou, což je dobré, ale jinak jsme ztratili dva body.

Utkání doprovázel intenzivní vítr. Do jaké míry se podepsal na hře obou týmů?

V prvním poločase vál pro nás, ve druhém byl proti nám. Míče se hodně vracely. Měl jsem jeden výkop levačkou, po kterém by míč letěl až za půlku. Míč se zastavil skoro nade mnou a vrátil se za lajnu, bylo to těžké.

Zatímco v prvním poločas jste branku soupeře několikrát ohrozili, po změně stran jste už moc nebezpeční nebyli.

Velkou roli hrál ten vítr. Kuba Habusta se dostal za obranu po dlouhém nákopu. Ve druhém poločase jsme stejným způsobem hrát nemohli, dlouhý míč se kolikrát zastavil a pro soupeřovy obránce nebylo těžké jej odvrátit.

Remízou jste promarnili šanci přiblížit se k silnému středu tabulky.

Já osobně se raději koukám nahoru než dolů, byť soupeře sledovat musíme. Když budeme vyhrávat, začneme utíkat ze spodu a začneme se dotahovat na mužstva před námi.

Jak velkou cenu pro vás může mít bod za remízu?

Věřím, že nás nastartuje. Na podzim jsme začali remízou, po které přišla šňůra čtyř vítězství. Doufám, že se to bude opakovat.

Co vám podle tvého názoru nejvíce schází v koncovce?

Těžko říct. Pravdou je, že Leo Akulinin je marod a neměli jsme k dispozici ani Muhameda Tijaniho a Christiana Attaha. Kluci se do toho kondičně dostávají a chybí jim zápasový rytmus, protože vinou covidu nebyl větší prostor k přátelským zápasům. Mnoho jsme jich neodehráli, byla to první příprava prakticky bez přípravných utkání. Dán se říct, že se do toho dostáváme až v mistrovských zápasech.

V neděli vyběhnete k utkání ve Vlašimi. Podaří se vám zvítězit na třetí jarní pokus?

Pevně věřím, že budeme hodně motivovaní a že do toho pořádně šlápneme. Potřebujeme vyhrávat. Doufám, že to už příště zlomíme. Musíme hrát na nulu vzadu a něco udělat směrem dopředu.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28