Rozhovory

Jaroslav Chlebek: Příprava je rok od roku těžší

čtvrtek 10. února. 2011 | Petr Kluz
Přesně před pětatřiceti lety spatřil světlo světa zkušený stoper třinecké obrany Jaroslav Chlebek. Slovenský obránce odkopal v dresu Třince 120 ligových utkání a vstřelil 4 branky.

Jak hodnotíte dosavadní průběh zimní přípravy?
"To je moje několikátá zimní příprava. V mém věku jsem jich zažil hodně a čím je delší, tím je těžší. Myslím si, že tato příprava je výborná, protože i přesto, že jsme běhali, stále jsme s balónem na hřišti a to je základ fotbalu. Běhali jsme hodně a teď už to jen dolaďujeme."

A jaká je z vašeho osobního hlediska?
"Já už jsem tu třetí rok a s vedením jsem domluvený, že pomůžu mužstvu jak se dá. Já už mám to své za sebou a je čas dát příležitost mladším. Dokud mi zdraví bude sloužit, tak budu hrát. Minule jsem byl půl sezóny zraněný, ale teď se cítím dobře, i když jsem měl nedávno nějaké virové onemocnění. Pokud budu ještě moct, tak pomůžu klubu jak se dá, hlavně svými zkušenostmi."

Říkáte, že jste těch příprav zažil hodně, v čem je ta letošní od ostatních jiná?
"Čím je člověk starší, tím je příprava těžší. Když jsem měl 23, 24 let, tak jsem ty přípravy celkem hravě zvládal. Teď už je to jiné. Nyní člověk musí více regenerovat. Pokud zdraví drží, tak se to dá zvládnout. Největší změna oproti jiným? Hodně se hraje s balónem. Já jsem zažil hodně příprav, kde se jen běhala kolečka, tartany, bylo to takové nezáživné. Trenér Luhový ví co dělá, byl to pan fotbalista a ví, že největším přínosem je balón a ten potřebujeme co nejvíce."

Po menší odmlce jste se dostal znovu do zápasu, jak to berete?
"Jak budu zdravý, tak pomůžu těm mladším, aby se trochu prodali. Já jsem hrál 11 let první ligu a je to fantazie. Toto zažilo jen pár hráčů v našem kádru jako například Patrik Siegl, nebo Martin Lipčák a ty mladé to zatím ještě čeká. Je nádhera hrát první ligu, druhá liga pro ty hráče není strop. Je otázkou, jak se k tomu mladí postaví a budou na sobě makat."

Hovoříte o první lize, co Třinec a nejvyšší soutěž?
"Když jsem sem přišel, tak se o tom hovořilo. Když jsme soutěž zachránili, tak jsme hráli výborný fotbal. Hodně je to o penězích, ale myslím si, že tento tým má na to, aby hrál v popředí druhé ligy a při troše štěstí i trápil mužstva bojující o postup."

Je Vám 35 let, věříte, že se ještě jako hráč dočkáte postupu?
"Já jsem postoupil do první ligy už v jiných klubech a musím říct, že je to krásný pocit. Už nejsem nejmladší, tak nevím. Byl bych rád, kdybych se toho ještě jako hráč dožil. Je to fantazie a všechno je možné."

Děkuji za rozhovor.

Tímto jménem klubu a redakce přejeme Jaroslavu Chlebkovi vše nejlepší k jeho narozeninám, hodně zdraví a šťastných chvil spojených nejen s třineckým fotbalem.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10