Rozhovory

Třinec přivítá Duklu. Věřím, že to zlomíme, říká Vaněk

úterý 30. března. 2021 | Redakce
Třebaže fotbalisté Třince na jaře ještě nezvítězili, jejich záložník Richard Vaněk věří v obrat k lepšímu. „Dostali jsme se pod tlak, ale nesmíme panikařit,“ říká.

Na jaře jste uhráli pouhý bod. To, co jste si pracně vybudovali ve druhé polovině podzimu, se vám nyní drolí…

Čekal jsem, že z těch tří zápasů před reprezentační přestávkou budeme mít pět bodů. Bohužel, máme jen jeden. Mrzí mě to, protože jsme se chtěli dostat do horní poloviny tabulky, měli jsme k tomu příležitost. Kdybychom jednou vyhráli a dvakrát remizovali, tak by se nám to podařilo a byli bychom v pohodě. Dostali jsme se pod tlak, ale nesmíme panikařit.

Před reprezentační přestávkou jste nebodovali ve Vlašimi. Uspět se tam ale dalo, souhlasíš?

To rozhodně. První poločas nebyl z naší strany ideální, v přechodové fázi jsme měli hodně ztrát. Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, ale pak jsme nepodrželi míč. Soupeře jsme do šancí nepouštěli, ale jakmile jsme získali míč a šli dopředu, měli jsme laciné ztráty. Soupeř chodil do brejků a měl dvě šance.

Na hře, kterou jste předvedli ve druhém poločase, budete chtít v dalších zápasech stavět?

Ve druhém poločase jsme soupeře prakticky nepustili z poloviny. Doráželi jsme je, hráli na riziko. Bylo tam spousta centrů a závarů ve vápně. Když ale nedáme gól, je to k ničemu. Nemůžeme pokaždé spoléhat na to, že uhrajeme každý zápas s nulou. Chybí tomu góly a hlavně body.

Na jaře jste ve třech utkáních ještě neskórovali…

Nemáme štěstí. Ani se k nám neodrazí míč, po standardní situaci se kutálí po čáře. Věřím, že je to otázka jednoho gólu, který to zlomí a dodá nám sebedůvěru, že to opravdu jde. Věřím, že se to znovu nastartuje, protože ve všech třech zápasech, které jsme odehráli, jsme nebyli horším týmem.

V sobotu vás čeká pražská Dukla, která do Třince dorazí v pozici favorita.

Náš mančaft je zkušený, má výborný charakter a velkou sílu. Věřím, že je to otázka času, kdy to zlomíme a znovu to nastartujeme tak, jako na podzim. Věřím, že to půjde, jsem o tom přesvědčený. Všichni pro to děláme maximum.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28