Rozhovory

Ukázali jsme to nejlepší, co jsme mohli, řekl záložník Samiec

úterý 06. dubna. 2021 | Redakce
Jarní střelecké mlčení třineckých fotbalistů protrhl záložník Martin Samiec. Gólový účet utkání s pražskou Duklou otevřel ránou k tyči a ukončil 321 minut dlouhé čekání na gól.

Dovedeš popsat, jak jste se cítili bezprostředně po utkání, v jehož závěru jste v rozmezí dvou minut přišli o vítězství?
Byly to zklamání a smutek. Měli jsme dobře rozehraný zápas, během kterého jsme je k ničemu nepustili. Před koncem vedeme 2:0, pak dostaneme dva smolné góly. Nevím, co k tomu říct.

Od první minuty jste soupeře neustále napadali. Docházely vám v závěrečných minutách síly, nebo jste se podvědomě snažili ubránit dvougólový náskok?
Myslím si, že síly docházely oběma týmům. Obě situace jsem pořádně neviděl, protože už jsem byl na střídačce. Dvakrát nám propadl míč. Chybělo nám štěstíčko, míč se mohl odrazit od tyčky mimo. To stejné i ve druhém případě, kdy jsme si dali smolný vlastní gól, míč zapadl za tyčku.

Silná Dukla k poražení byla, souhlasíš?
To rozhodně. V závěru Tomáš Weber zahrával přímý kop, Chris Attah se ukvapil a dal to vedle. Kdybychom dali vítězný gól, atmosféra by byla jiná. Dukla sice byla mírným favoritem, ale my také máme určitou kvalitu. Myslím, že jsme ji předvedli. Ukázali jsme to nejlepší, co jsme mohli.

Na výkonu proti Dukle bude chtít v dalších důležitých zápasech stavět, je to tak?
Už jsme si říkali, že budeme stavět na druhém poločase ve Vlašimi, kde jsme domácí pomalu nepustili za polovinu. Presovali jsme je a dostupovali, měli jsme odražené míče. I v přípravném zápase v Opavě jsme hráli nahoře. Když soupeře nenecháme hrát s míčem a nečekáme na něho v bloku, umíme z toho těžit.

Konečně jste prolomili střelecké trápení.
Jsem moc rád, že mi to tam spadlo. Mohli jsme dát další góly, já sám měl další dvě střely. Jednou mi to dal Mohamed Tijani pod sebe, škoda, že to brankáře nevyrazil kousek vedle k našemu hráči, aby to doklepl. Podruhé mi nahrál pod sebe Erik Puchel. Střílel jsem z velké vzdálenosti, kluci říkali, že jsem si mohl míč zpracovat a navést ho, ale já se rozhodl vystřelit.

V pátek vás čeká další důležitý zápas v Jihlavě, které se v letošní sezoně taktéž příliš nedaří.
Uvědomujeme si, že to bude důležitý zápas, protože jsme na tom bodově přibližně stejně. Chceme se na to utkání dobře připravit a předvést aspoň takový výkon jako proti Dukle. Věříme, že to zvládneme a odlepíme se od dna.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28