Ohlasy po zápase

Na hřišti potřebujeme válečníky, tvrdí trenér Straka

neděle 11. dubna. 2021 | Redakce
Střet dvou týmů, které usilovaly o první výhru na jaře, skončil těsným vítězstvím Jihlavy. Trenér Třince František Straka přesto věří, že z nepříznivé situace, v níž se znovu ocitl, se jeho celek dokáže dostat.

Jak hodnotíte utkání v Jihlavě?

Myslím si, že to byl remízový zápas. Znovu jsme nešťastně prohráli. Byla to situace, která se dala ubránit. Byli jsme zformovaní a v dostatečném počtu před vápnem, ale znovu přišel odražený míč a ten rozhodl. Musím říct, že ten zápas nebyl z naší strany takový, jaký jsme si představovali.

Vysočina vás díky první jarní výhře přeskočila v tabulce, vy jste se opět přiblížili ke dnu.

To, co jsme si pracně nahráli, jsme lehkomyslně ztratili. Dostáváme se do situace, ve které jsme absolutně nechtěli být. Hrozně mě to mrzí, protože jsem se po tom pídil, proč tomu tak je. Dozvěděl jsem se, že tady je to každý rok. Tým se vždycky zvedne, jenže pak najednou přijde sebeuspokojení, jako kdyby si každý myslel, že už to půjde samo.

Znovu jste v situaci, kdy bude potřeba pořádně zabrat.

Teď se ukáže pravý charakter hráčů. Každý musí ukázat, zda tady chce nebo nechce být. Pořád si myslím, že náš mančaft má kvalitu, aby záchranu uhrál. Když jsem tady přicházel, zdůrazňoval jsem, že boj o záchranu bude tvrdá a poctivá práce. Věděl jsem, že tahle situace, ve které teď jsme, může znovu přijít. To se bohužel stalo, musíme se od toho odrazit.

Co k tomu bude zapotřebí?

Nemáme výraznou osobnost. Lídra, který by to všechno na hřišti zorganizoval, abychom takový zápas, jako ten s Duklou, kdy jsme před koncem vedli 2:0, uhráli. Takové zápasy se prostě uhrát musejí. To jsou body, které nám scházejí. V prvním zápase jsme jeli do Blanska, kde jsme si dali gól sami. Také bych si přál, aby si soupeř dal vlastní gól, anebo abychom skórovali tak, že někoho z hráčů trefí míč do paty a pak se odrazí do brány.

Pravdou je, že Blansko, Dukla i Jihlava skórovaly s velkým štěstím.

My musíme jít tomu štěstí více naproti. Na hřišti potřebujeme mít válečníky. Kluky, kteří třeba nebudou tolik fotbaloví, ale budou mít obrovské srdce a budou se chtít s tou situací porvat. Doufám, že se nám to podaří.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29