Rozhovory

Na stoperu se mi hraje lépe než v záloze, připustil Foltyn

pátek 16. dubna. 2021 | Redakce
Na pozici středního obránce nastupuje v jarní části zá-ložník Martin Foltyn. Odchovanec Baníku se na novém postu podle svých slov cítí docela dobře.

Trenéři se v zimní přípravě rozhodli přeškolit tě na stopera. To se jim docela povedlo, souhlasíš?

V přípravě jsem se na stoperu cítil zápas od zápasu lépe a lépe. Platí to i nyní v soutěži. Trenéři mi vysvětlovali, v jakém prostoru mám být. Pomáhala mi také komunikace s Jirkou Janoščínem, který mě dirigoval. Usnadňují mi to samozřejmě i ostatní kluci.

Jak náročné pro tebe bylo změnit hru a osvojit si odlišné herní návyky?

Musel jsem si zvyknout na přebíhání a přebírání protihráč. Je to všechno o komunikaci, díky Jirkovi (Janoščínovi) jsem si zvykl docela rychle.

Tu a tam vyvezeš míč a založíš útočnou akci. Táhne tě to dopředu?

Začal jsem znovu pravidelně hrávat, takže moje sebevědomí šlo nahoru, na stoperu si docela věřím. Možná i proto si někdy více dovolím, ale na vlastní polovině se do riskantních věcí nepouštím. Zatím jsem žádný míč na půlce nezkazil, takže mi zatím nikdo nic neřekl.

Takže jsi konečně našel ideální herní pozici?

Rodiče i přítelkyně tvrdí, že mi to na stoperu sedí více, že se jim tam více líbím. Mám všechno před sebou, možná i proto se tam cítím lépe, než ve středu zálohy, kde mi na podzim poslední zápasy tolik nevyšly.

Prozradíš, kdo je stoperem podle tvých představ?

Ve druhé lize protihráče moc nesleduji, ale v lize je to Ondřej Kúdela ze Slavie.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28