Rozhovory

Už je za pět dvanáct, upozorňuje stoper Bedecs

čtvrtek 22. dubna. 2021 | Redakce
Pokud se nechtějí fotbalisté Třince dostat do potíží, musejí bezpodmínečně začít vyhrávat. „Jsme v těžké situaci, potřebujeme body,“ nezastírá střední obránce Imrich Bedecs.

Po dlouhém zranění jsi se vrátil s brankářem Jiřím Adamuškou. Oprášili jste dlouholetou spolupráci?

Něco už máme za sebou. Zrovna to vyšlo tak, že jsme v Hradci nastoupili spolu. Vrátili jsme se společně po deseti měsících, což bylo pěkné.

Trenéři měli určité obavy, zda po dlouhém zápasovém manku vydržíš kondičně celý zápas. Docházely ti ke konci síly?
K mému překvapení to bylo docela fajn. Až jsem se sám divil, že jsem vydržel tak dlouho. Musím říct, že kolem 75. minuty jsem už toho měl dost. Některé herní automatismy, řešení některých herních situací, se mi ještě musí vrátit.
Koleno se už neozývá?
Trochu ho cítím, ale tak už to asi zůstane. Nijak mě ale neomezuje, během zápasu jsem na ně vůbec nemyslel.
V Hradci Králové jste i navzdory solidnímu výkonu prohráli.
Organizace hry a defenzíva byla opravdu slušná, ale už potřebujeme začít dávat góly. I v některých předešlých zápasech jsme hráli solidně, ale když nezačneme dávat góly, solidní hra nám nebude k ničemu. Obrana je základ, ale musíme střílet branky.
Nejvyšší čas začít už v sobotu.
Už jsme s tím měli začít dávno. Teď už je za pět minut dvanáct, není na co čekat. Ať je náš výkon jaký chce, hlavní bude vyhrát a připsat si tři body. A je jedno, jestli si soupeř dá vlastní gól, zda vyhrajeme brankou z 95. minuty, my prostě musíme zvítězit.
Těšíš se na zápas s Vyšehradem?
Těším se, zahraji si proti němu doma po deseti měsících. Doufám, že tentokrát to bude zápas se šťastnějším koncem.
Že bys třeba svůj dobrý výkon mohl korunovat vítězným gólem?
Hlavně bych se nechtěl zranit. To je jedno, kdo z nás ten gól vstřelí, hlavně musíme vyhrát. Tabulka teď vypadá hrozně, to všichni vidíme.
Trenéři tě považují za jednoho z lídrů mužstva, o které by se měl tým opírat. Přijímáš tuto zodpovědnou úlohu?
V Třinci jsem šest let, něco jsem tu odkopal. Bylo by alibistické tvrdit, že to tak není. Na hřišti bych měl být jedním z lídrů, tuto roli přijímám, není se kam schovávat. Jsme v těžké situaci, potřebujeme body. Musím se ukázat já, ale také ostatní hráči.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28