Ohlasy po zápase

Snad nám vítězství pomůže, věří Javůrek

neděle 25. dubna. 2021 | Redakce
Vítěznou trefu proti Vyšehradu zařídil levý záložník Jan Javůrek. Jeho branka do šatny byla pátou v sezoně a díky ní je nejlepším střelcem Třince.

Přestože je Vyšehrad s pouhými pěti body poslední, svou kůži nehodlá prodávat zadarmo.

Sledovali jsme ho na videu a viděli jsme, že je to kvalitní tým, který si dovede vytvořit šance. V prvním poločase zlobili, byli nepříjemným soupeřem. Sám se neporazí nikdo, proto jsme rádi, že jsme to zlomili prvním gólem a po změně stran přidali další. Třetí byl super pojistkou, Martin Foltyn si ho za své výkony zasloužil.

Po několika neproměněných šancích přišla tvoje trefa. Jak jsi viděl svůj zásah?

Měli jsme několik šancí a závarů, ale nic nám tam nespadlo. Pak nám vyšla nacvičená akce, Sam (Samiec) prodloužil míč a já šel za něho. Gólman mi první střelu dobře vyrazil, vracející se obránce naštěstí míč nezachytil a protože byl brankář venku, zkusil jsem ho přehodit. Jsem rád, že to vyšlo, byl to důležitý gól.

S pěti brankami jsi nejlepším střelcem Třince. Co na to říkáš?

Na jaře jsem se trefil vůbec poprvé. Nemáme žádného kanonýra, který by střílel góly pravidelně. Důležité bude, aby ty góly vedly k výhrám.

Na výhru v soutěžním utkání jste čekali pět měsíců. Nezapomněli jste vítězný pokřik?

Byla to dlouhá doba, snad nám to vítězství pomůže. Myslím si, že když jsme se dostali do vedení, hráli jsme celkem dobrý fotbal. Hlavní je, abychom v tom pokračovali.

V úterý přivítáte v dohrávce Žižkov. Stihnete zregenerovat?

Času na regeneraci je málo, ale je lepší, hrát hned, než dlouho čekat na další zápas. Proti Žižkovu chceme každopádně uspět.

Budete postrádat Imricha Bedecse, který dostal krátce před koncem červenou kartu.

Jistě to nechtěl, fotbal bohužel takové situace občas přináší. Je to škoda, protože na hřišti to šlo poznat, když se Bedy se do sestavy vrátil. Nedá se nic dělat, v úterý si odpočine a pak nám v dalších zápasech pomůže.



Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29