Rozhovory

Musíme sbírat body hlavně doma, říká brankář Jiří Adamuška

neděle 02. května. 2021 | Redakce
Do třinecké brány se vrátil Jiří Adamuška. Proti dvěma pražským celkům, Vyšehradu a Žižkovu, vychytal nulu, v Táboře ale porážce svého týmu nezabránil.

I navzdory prohře v Táboře jsi prožil úspěšný týden. Třikrát jsi nastoupil v základní sestavě, dvakrát jsi udržel čisté konto…

Těší mě, že jsme znovu začali dávat góly. To nás předtím nejvíce trápilo. Ve dvou utkáních jsme se trefili pětkrát, střelecky jsme se zlepšili a od toho se můžeme v dalších zápasech odpíchnout.

Přemohli jste dva pražské celky, Vyšehrad a Žižkov. Které utkání pro vás bylo těžší?

Se Žižkovem to bylo složitější. Byl to kvalitnější soupeř, více nás napadal. Po druhém gólu, který jsme vstřelili, nám ukázali, že to nevzdávají, že s tím chtějí něco udělat.

I přesto jste Viktorce nedovolili ani kontaktní gól.

Řekli jsme si, že hlavně musíme všechny míče dostat mimo šestnáctku a musíme se soustředit na to, abychom uhráli nulu vzadu. Důležité je, že jsme zvládli dva klíčové zápasy.

Poté přišlo utkání v Táborsku, třetí v pouhých šesti dnech…

Únavu jsme si nechtěli připustit, ale ty tři zápasy během šesti dnů na nás byly patrné. Měli jsme těžké nohy a nestíhali jsme.

Táborsko bylo živější a bylo u všeho dříve?

Myslím si, že na nás byli dobře připravení. Věděli, jak nás zavírat, jak mají chodit do brejků. V prvním poločase jsem vyrobil penaltu, čekal jsem, že to ten hráč bude střílet. Skočil jsem mu pod nohy, ale on si míč ještě píchnul a zavadil o mě. Penalta byla jasná.

Povedlo se ti ji zlikvidovat.

Chytit jsem ji musel. Táborsko mělo hodně rohů a standardních situací, ale ty pramenily z toho, že jsme byli v soubojích pozdě. Nezvládli jsme to jak fyzicky, tak i herně.

Čeká vás další anglický týden, ve středu vyzvete Ústí nad Labem. Na odpočinek budete mít o dva dny více než před zápasem v Táboře.

Věřím, že den nebo dva navíc nám pomohou. Myslím si, že na další důležitý zápas se dobře připravíme.

Zatímco venku jste na jaře neškodní, nezískali jste ani bod a nedali jste ani gól, doma se vám na jaře docela daří. Zapsali jste dvě výhry a dvě remízy.

Venku se nám nedaří. Potřebovali bychom jako první vstřelit gól, abychom se na tom venkovním hřišti chytli. To se nám nepodařilo, takže musíme sbírat body doma. Na vítězné zápasy Vyšehradem a Žižkovem chceme navázat výhrou proti Ústí.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28