Ohlasy po zápase

Bude to těžké až do poslední chvíle, tuší Martin Foltyn

čtvrtek 06. května. 2021 | Redakce
Tři nesmírně cenné body třineckým fotbalistům proti Ústí vystřelil stoper Martin Foltyn. Přeškolený záložník se prosadil na jaře podruhé, v obou případech to bylo po standardní situaci.

Ústí se v Třinci prezentovalo jako kombinačně velmi zdatný tým, který rozhodně nechtěl prohrát počtvrté za sebou, souhlasíš?

Ano, bylo to vidět. Věděli jsme to a také jsme se připravovali na to, že to je mladý herně zdatný tým. Čekali jsme na ně v bloku a snažili se chodit do brejků. Jsme rádi, že jsme to zvládli za tři body, které jsme velmi potřebovali.

Než jsi po půlhodině hry otevřel skóre, měli jsme dvě slibné příležitosti ke skórování.

Nějaké náznaky šancí jsme měli, ale nedařilo se nám dostat do finální fáze. Těší nás, že jsme dali gól po standardní situaci.

Třebaže jsi nebyl v úplně snadné pozici, trefil jsi míč ideálně. Jak jsi viděl rozhodující okamžik utkání?

Míč se odrazil ke mně se štěstím. Už jsem jen, jak se říká, zavřel oči a propálil jsem všechno před sebou. Míč skočil docela vysoko, takže jsem si hlavně říkal, že střelu musím tlačit dolů. Jsem rád, že mi to tam spadlo.

Nemuselo zůstat jen u jednoho gólu, je to tak?

Běžel jsem do tandemu Martinu Samiecovi a křikl na něho, ať mi míč posune. Vzal to na sebe a rozhodl se zakončit sám. Kdyby mi to prostrčil, byl bych v ideální střelecké pozici.

Dozadu jste pracovali velmi dobře, Ústeckým jste toho příliš nedovolili. Brankář Adamuška postahoval několik ošemetných centrů a kryl střelu ze strany.

Věděli jsme, že přijede mladý kombinační mančaft. Čekali jsme na jeho chyby. Vzadu jsme to zvládli dobře a udrželi nulu. Rádi bychom dobrý výsledek potvrdili v Chrudimi a zvítězili i tam.

Bylo Ústí nad Labem nejlepším týmem, který se na jaře v Třinci představil?

Pro mě kombinačně nejlepším mužstvem byla Dukla Praha. Je silná na míči, je těžké to bránit. Ústí je rovněž velice silné, ale má ještě mladé a nezkušené hráče. Myslím si, že tohle nám vyhovovalo. Vzadu jsme si to pohlídali i svou zkušeností.

Zatímco venku jste na jaře neškodní, na vlastním trávníku se vám daří, zatím jste neprohráli. Čemu to přisuzuješ?

Domácí zápasy by se měly zvládat a jsme rádi, že je zvládáme. Chceme vyhrát každý zápas, a to i venku, což se nám prozatím nedaří. Proto to chceme zlomit už v Chrudimi a připsat si do tabulky další důležité tři body. Věřím, že se od domácích utkání odrazíme a půjde nám to i venku.

Nebodujete pouze vy, ale i vaši soupeři bojující o udržení. Očekáváš náročný závěr sezony?

Bude to opravdu těžké až do poslední chvíle. Musíme se soustředit sami na sebe a do každého zápasu jít s cílem vyhrát, abychom posbírali co nejvíce bodů.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39