Rozhovory

Na hrotu se mi hraje dobře, souboje mi vyhovují, tvrdí Martin Samiec

úterý 11. května. 2021 | Redakce
Původem defenzivní záložník Martin Samiec si zvyká na nový post. Trenéři ho přeškolili na útočníka. V Chrudimi se coby hrotový hráč poprvé zapsal do střeleckých statistik.

Venku se vám vůbec nedařilo, v Chrudimi jste to konečně zlomili. Bylo na soupeři patrné, že se mu v poslední době nedaří?

Ani bych neřekl. Domácí byli zpočátku nepříjemní, měli spoustu standardních situací. Jednu standardku zahráli velice dobře, míč jsem tečoval těsně vedle naší brány. Skoro z toho byl gól. Pak jsme zaútočili my a dali vedoucí branku.

Jsi defenzivním záložníkem, v případě nouze jsi zaskakoval na stoperu. Nově je tvoje místo v útoku. Dá se říct, že jsi prošel všemi posty?

Ano, všemi posty ve středu hřiště. Na kraji jsem asi nikdy nehrál, možná jen výjimečně. Vždy jsem byl spíše defenzivnějším typem hráče, potom mě trenér Straka párkrát posunul na desítku, na ofenzivního záložníka. V poslední době je ze mě útočník.

Jak těžké bylo zvyknout si na místo na hrotu?

Ani moc ne. Důležité je, aby útočník dobře napadal, chodil do soubojů a vyhrával je, aby to oběhal a odmakal. Mě osobně se na hrotu hraje dobře, je tam spousta soubojů, což mi vyhovuje.

Získal jsi nějaké cenné rady od trenéra Jakuse, který je bývalým útočníkem?

Ano, trenér mi poradil, jak mám chodit do soubojů, jak si mám podržet obránce za zády. Mým hlavním úkolem je pokoušet se vyhrávat hlavičky a sklepávat míče na nabíhající spoluhráče.

První trefy z pozice útočníka jsi se dočkal v Chrudimi. Co bys k ní řekl?

Bylo to po hezké akci, kdy to Mates (Hýbl) s Činčim (Ciencialou) pěkně vykombinovali a dali míč pod sebe. Já šel na první tyč, tak, jak nám to trenér říká, že útočník by tam měl být a zakončil jsem.

Trenér Jakus řekl, že to rozhodne nebyla snadná pozice.

Už si to úplně přesně nevybavuji. Šel jsem téměř do skluzu a placírkou jsem to umístil pod břevno, brankář neměl moc šancí.

Ke gólu jsi přidal už i několik asistencí.

Těší mě, že jsem nějaké branky připravil. Největší radost mám ale z toho, že jsme konečně začali dávat góly. Předtím jsme měli dlouho nepříjemnou sérii, kdy jsme nedali gól ze hry ani ze standardky a trápili jsme se. To je pryč. Je vlastně jedno, kdo ten gól dá, hlavně že padne. A když navíc žádný nedostaneme, je to ještě lepší.

Co říkáš na bilanci na vlastním hřišti, kde jste na jaře ještě neprohráli?

Velmi nás to těší. Venkovní prohry nás samozřejmě mrzí, ale říkáme si, že prioritou pro nás je vyhrávat hlavně doma. V poslední době domácí zápasy zvládáme, za což jsme rádi. Doufáme, že úspěšnou šňůru ještě natáhneme.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28