Ohlasy po zápase

Přál jsem si, abychom proti Blansku mohli hrát v klidu, řekl Tomáš Weber

neděle 16. května. 2021 | Redakce
Proti Prostějovu zapsal premiérový gól v letošním roč-níku středopolař Tomáš Weber. Jeho skvostná vyrovnávací trefa nakonec k bodům nevedla, po 90. minutách jásali hosté.

Po několika minutách hry se naplnilo rčení nedáš – dostaneš. Nabourala vám inkasovaná branka taktické plány?

Samozřejmě, nechtěli jsme dostat gól jako první. Byli jsme však připraveni na jakýkoliv scénář. Myslím si, že i po tom obdrženém gólu jsme hráli aktivně, nebylo to z naší strany špatné. Připravovali jsme se na to, že Prostějov hraje rychle dopředu. Bohužel, dostali jsme gól z brejku po naší standardní situaci a naopak ani jeden brejk jsme neproměnili.

Zhruba deset minut po změně stran jsi vsítil svou premiérovou trefu v letošní sezoně. Jak jsi viděl svou nádhernou branku?

Balón přišel, myslím z levé strany, Habi (Habusta) mě našel. Protože se mi to otevřelo a nikdo proti mně nevystoupil, tak jsem vystřelil a spadlo to tam.

Zatímco v prvním poločase Prostějov hrozil, ve druhé půli jste ho dlouho k ničemu nepustili.

Myslím si, že to byl slušný fotbal, hrálo se nahoru-dolů. Nedá se říct, že by byl někdo lepší, na obou stranách byly hezké útočné akce. Možná, že kdybychom vyrovnali dříve, druhý poločas by byl jiný.

Přestože Prostějov prokázal své nesporné kvality, remízu jste uhrát mohli, souhlasíš?

Remíza by nám hrozně moc pomohla. V situaci, ve které jsme, potřebujeme každý bod. Myslím si, že zlomovou situací byla ta červená karta. Byla zbytečná, stalo se to na půlce hřiště. Tehdy se zápas zlomil. Vypadalo to, že máme více sil, ale to vyloučení nás zlomilo. Pak padl ten nešťastný gól. Bohužel, to je prostě fotbal.

První jarní porážka na domácím hřišti přišla v nejméně vhodnou chvíli.

Je to škoda. Vzhledem k průběhu zápasu musím říct, že Prostějov si nezasloužil prohrát, ale my asi také ne. Šance měly oba týmy. Prostějov byl nakonec šťastnější.

Chvíli to vypadalo, že už budete slavit záchranu. Prostějov však vstřelil vítězný gól a Blansko vyrovnali proti Vyšehradu. Pokud s ním však v příštím kole neprohrajete, jste definitivně zachráněni.

Když jsem viděl los, přál jsem si, abychom zápas s Blanskem mohli odehrát v klidu. To se bohužel nepovedlo. Na to utkání se stoprocentně připravíme. I když nám bude stačit remíza, budeme chtít vyhrát a potvrdit záchranu. Uděláme pro to maximum.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28