Rozhovory

Chceme se pokusit o sedmé místo, řekl záložník Tomáš Weber

úterý 25. května. 2021 | Redakce
Celou sezonu gólově mlčel, ale v jejím finiši dvakrát udeřil. Středopolař Tomáš Weber skóroval do sítě Prostějova a posléze dal první branku proti Blansku. Míč tečoval jeden z protihráčů, a tak byl gól připsán jako vlastní hostujícímu obránci.

Posledně jsi řekl, že do zápasu s Blanskem jste chtěli jít v naprostém klidu. Přestože se vám to nepodařilo, důležitý duel jste zvládli.

Celý týden jsme se připravovali na to, že nás čeká těžký zápas. Ale všechno nám v něm klapalo. Hráli jsme rychle a jednoduše dopředu, dali jsme relativně brzy gól, a to bylo hrozně důležité. Zápas jsme celkově zvládli, bylo to dobré.

Podle zápisu o utkání tě o branku z trestného kopu připravil tečí blanenský obránce Buchta. Zahrál jsi standardku přesně tak, jak jsi chtěl?

Já si ten gól normálně počítám. Říkám to samozřejmě v legraci. Byla to standardní situace z levé strany, snažil jsem se míč nastřelit do chumlu na přední tyč, kam nabíhal asi Jirka Janoščín. Míč tam nějak propadl Buchtič ho škrábl a míč pak zapadl k tyči.

Vhod vám jistě přišel i gól na 2:0. Jak jsi ho viděl?

Z levé strany přišel centr, míč se odrazil k Bróňovi. Víme o něm, že má výborné zakončení. Vyřešil to výborně, míč s přehledem uklidil. Druhý gól nás uklidnil ještě více, dostali jsme se do kombinace a kontrolovali hru.

Blansko se nevzdávalo, ale dlouho bylo neškodné. Kapitán Bedecs v závěru ukopl míč protihráči v čisté šanci a trestný kop si pohlídal brankář Adamuška.

Blansko mělo rychlostní typy hráčů a jeho brejky byly docela nebezpečné. I když je naštěstí nedotáhli, protiútoky měli nebezpečné. Naštěstí jsme si s nimi poradili.

Cítili jste bezprostředně po zápase velikou úlevu?

Tím, že soutěž měla méně účastníků a k mání tak bylo méně bodů, byla psychicky náročná. Aspoň tedy pro mě. Zvládli jsme to před posledním kolem, takže do Líšně pojedeme v klidu. Chceme se pokusit o co nejlepší umístění v tabulce, nejsme pod tlakem, nemusíme se na nikoho ohlížet. Můžeme hrát bez nervů a pokusit se uhrát to sedmé osmé místo.

Většinu jarních zápasů jsi odehrál v základní sestavě. Jsi spokojený se svým herním vytížením?

Odehrál jsem skoro všechno, takže spokojený jsem. Během sezony jsme změnili systém hry, vykrystalizovalo se to tak, že jsem hrál prakticky pořád. Těší mě, že na konci jsem dal i nějaký ten gól. Nechci říct, že jsem, byl v křeči, ale fotbal je o gólech a asistencích. Góly jsem neměl, takže jsem rád, že mi o tam padlo a pomohl jsem mužstvu nějakými čísly. A mohl bych něco dodat?

Samozřejmě.

Chci hrozně moc poděkovat masérovi Jardovi Mikulcovi, který mě na poslední dva zápasy připravil skvělými masážemi a zatejpováním. Sezona je dlouhá, únava se hromadí, Jarda mě vždy dal perfektně dohromady. Takže mu ještě jednou děkuji.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28