Rozhovory

Moje nuly? Je to zásluha celého týmu, říká Jiří Adamuška

pátek 28. května. 2021 | Redakce
Doslova jako den a noc vypadá probíhající sezona z pohledu brankáře Jiřího Adamušky. Zatímco tu Loňskou končil jako zraněný náhradník, s tou letošní se loučí jako stálice základní sestavy.

Předešlou sezonu jsi končil v úplně jiném rozpoložení. Nejdříve jsi přišel o místo mezi tyčemi a posléze jsi utrpěl zranění, které tě na několik měsíců vyřadilo ze hry. Teď jsi zpátky v bráně a máš už pět čistých kont. Jak to vnímáš?

Beru to s pokorou, protože vím, jak rychle se všechno dokáže zvrtnout. Tím myslím to zranění. Člověkovi se může všechno otočit během jedné vteřiny, a pak už nezbývá nic jiného, než tvrdě pracovat, snažit se o návrat a o to, aby byl lepší. Beru to jako takovou satisfakci, samozřejmě si těch nul cením. Je to zásluha celého týmu, protože kluci dobře brání a za zápas dovolí soupeři dvě střely. To statní si pohlídám.

Také proti Blansku jsi měl práci až v závěru střetnutí. Zneškodnil jsi dvě nebezpečné střely a zlikvidoval několik centrů. Bylo patrné, že si jde pro další nulu.

Hosté už v závěru nakopávali dlouhé míče do šestnáctky, takže mi bylo jasné, že je potřeba klukům pomoct. Zejména od té osmdesáte do poslední minuty. Odražené míče v šestnáctce jsou nepříjemné, člověk nikdy neví, kam jak to dopadne, kam se míč odrazí. Takový gól jsme dali v prvním poločase, kdy se míč dvakrát odrazil a Bróňa (Stáňa) ho pak už jen uklidil do sítě.

Až do předposledního zápasu jste byli pod tlakem. Spadl vám kámen ze srdce?

Určitě ano. Jsem rád, že už několik kol předtím jsme uhráli dost bodů a odpíchli se od dna tabulky. Tohle byl klíčový zápas, který jsme potřebovali zvládnout. Teď to z nás opadlo. Můžeme se soustředit sami na sebe a hrát v Líšni svůj fotbal.

Loňský vzájemný zápas na okraji Brna skončil divokou výhrou Líšně v poměru 6:2.

V té době už jsem byl zraněný, takže si ten zápas nevybavuji. Určitě se budeme snažit dovézt nějaké body. Výhrou bychom se vyhoupli trošku výš. Bylo by škoda se o ni neporvat a nezabojovat o sedmé místo.

Těšíš se na zasloužený odpočinek po sezoně?

Budeme mít společnou zakončenou a po ní volno. Pak už se budeme chystat na další sezonu. Ta letošní byla náročná. Nechytli jsme začátek podzimu i jara a pak jsme to museli dohánět. Kdybychom hráli od začátku dobře, pohybovali bychom se v klidnějších patrech tabulky.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28