Rozhovory

Těší mě, že jsme se dohodli na další spolupráci, říká Martin Samiec

středa 16. června. 2021 | Redakce
Spojení Martin Samiec a Fotbal Třinec bude platit dál. Odchovanec klubu, který se postupně vypracoval v jeden ze stěžejních článků sestavy, nedávno prodloužil se svým mateřským klubem smlouvu.

Martine, co říkáš na loňskou sezonu, kterou jste završili na devátém místě?

Sezona byla hodně náročná jak po fyzické, tak po psychické stránce. Nezačali jsme dobře, měli jsme několik proher po sobě. Potom přišla změna trenéra, a když jsme se nějak rozjížděli, tak nám to hned utnul koronavirus, který poslal asi osm hráčů do karantény. Nicméně potom jsme se zvedli, udělali šňůru, kdy jsme neprohráli, a díky tomu podzim vypadal nakonec docela slušně. Začátek jara se nám opět nepovedl a ocitli jsme se na sestupových pozicích. Potom přišly nějaké změny a začalo se vyhrávat. Liga byla náročná až do samého konce, protože jsme do předposledního zápasu nebyli zachráněni. Byl to paradox, nakonec jsme mohli skončit sedmí a je škoda, že se to nepovedlo. Devátá příčka po tak náročné sezoně je, myslím, docela úspěch.

Na začátku uplynulé sezony, jsi se za trenéra Habance ocitl v béčku. Byla to pro tebe velká rána?

Bral jsem to těžko, béčko hrálo divizi a nedá se to srovnávat s druhou ligou. Myslím si, že v přípravných zápasech jsem nezahrál tak špatné zápasy, aby mě trenér Habanec bez mého vědomí nabízel ve Vyškově, který hrál třetí ligu.

Jak vnímáš spolupráci s trenérem Strakou, kterého jsi doposud znal z televizního studia?

Ano trenéra Straku jsme většina znali spíše z televize. Já osobně mám rád takové impulzivní trenéry, kteří umí pochválit, umí i seřvat, dokážou namotivovat, a hlavně do všeho jdou naplno. Už první tréninky s ním se mi hodně líbily, byla to dobrá změna.

Trenér Straka tě z defenzivního záložníka předělal na útočníka. Bylo to pro tebe těžké zvyknout si na nový post?

Nebyl to pro mě skok ze dne na den přímo z šestky (defenzivní záložník – pozn. red.) na hrot. Mezitím jsem hrál pod hrotem a hrálo se mi tam lépe, než na defenzívním záložníkovi. Tím, že mě trenér posunul na hrot, jsem byl více na míči, častěji v soubojích a začal jsem si více věřit. Musím říct, že to pro mě byla dobrá změna.

Dokážeš si představit, že budeš pokračovat jako útočník?

Já si to představit dokážu, teď záleží na trenérovi, kde se mnou bude počítat.

Připadá ti, že po přesunu do útoku, kdy je z tebe ryzí univerzál, je o tebe najednou větší zájem?

Myslím si, že to je jen dobře, když hráč umí zahrát na více postech a ví, kde má pohybovat a neplave na hřišti jak ryba ve vodě.

Prodloužil jsi smlouvu v Třinci. Jak to vnímáš, že už patříš mezi hráče, na kterých chce klub stavět?

Do poslední chvíle jsme čekali, jak se vyvine situace s první ligou, protože dostat se do první ligy, to je sen asi každého hráče. Nakonec tam byly nějaké komplikace, takže jsem rád, že jsem se s Třincem domluvil na další spolupráci. Pravdou je, že to bude moje osmá sezona v Třinci, ve které snad budu mít další starty, ale neberu se za hráče, na kterém by to mělo stát. Pořád jsou tady starší a o dost zkušenější hráči, kolem kterých by se to mělo budovat.

Za několik dnů naskočíte do přípravy. Kde jsi nabíral síly na novou sezonu?

Odpočíval jsem na Vysočině. Krásná příroda, úžasné cyklistické trasy a spousta stájí, takže jsme se ženou jezdili i na koni. Jinak odpočívám doma nebo u jezírka u manželčiných rodičů.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39