Články mládež

Školička odehrála své první utkání

středa 16. června. 2021 | Jana Zipserová
Hromada dětí, smích, pláč, radost i smutek. To vše bylo k vidění během vůbec prvního utkání těch nejmenších dětí ve fotbalové školičce.

Novou zkušeností si prošli fotbalisté té nejnižší věkové hranice hájící třinecký klub. Jakožto jejich první střet nejde mluvit o vynikající hře, to nikdo od hochů ani nemohl chtít. Utkání, ve kterém jsme viděli spoustu chyb, občas i komických situací, pár vlastních branek, podivných pádů, nepřesných přihrávek, bylo pro všechny zúčastněné nezapomenutelným zážitkem. A i když během hry občas hráči sledovali mraky, zahleděli se jak hrají kamarádi na druhém hřišti či jak trénují dorostenci nebo jen chtěli zamávat rodičům, vystřídaly tyto vtipné a milé chvíle naprosto senzační zákroky, obrovský zápal, fantastické branky. Děti hrály pro radost svou i rodičů, kteří poctivě plnili svou úlohu fanouška a své ratolesti povzbuzovali.


Během hry se nekutálel pouze míč, v úvodu se kutálely po první utržené brance i slzičky. Nicméně slzy nakonec vystřídal úsměv s radostným křikem pokaždé, když třinečtí fotbalisté vstřelili gól do soupeřovy sítě. Co se branek týče, padlo jich nepočitatelně mnoho na obou stranách, ale soupeřova převaha se nedala upřít. Každému jednotlivému hráči i ze soupeřova týmu patří velká gratulace za předvedený výkon.


Nyní čeká na třinecké slibné a nadějné fotbalisty spousta práce po čas tréninků a podobných nadcházejících střetů se soupeři. Proto jim nadále držme pěsti, fanděme a podporujme je v tomto krásném sportu.

"Našim cílem je, aby se děti bavily sportem, naučily se hře fair play, zjistily, že sport má svá pravidla, že je vítěz, a tudíž musí být i poražený, aby dokázaly přijmout prohru a naopak i důstojně k soupeři projevit radost z výhry. Na žebříčku našich hodnot je výsledek až na posledním místě, na ten se budou zaměřovat v pozdějších kategoriích. V tomto mladistvém věku je zásadní dětem vytvořit a poté nadále utužovat vazbu, sport rovná se radost. Věříme, že včerejškem se nám to opět o kousek více podařilo prohloubit. Všem dětem patří obrovská pochvala a rodičům dík, za jejich podporu.", shodně pronesly trenérky Jana Zipserová a Zuzana Kluzová.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29