Aktuální zprávy

Třinečtí fotbalisté naskočili do přípravy. První výhru mají „zelení“

pondělí 21. června. 2021 | Redakce
Dvaadvacet fotbalistů dnes hodinu po poledni přivítal na úvodním tréninku trenér Třince František Straka. K dispozici má obměněný kádr, deset fotbalistů odešlo, šest nových přišlo.

Rozcvička, báčko, různé herní obrazce, modelový zápas na dvě brány a dvě běžecké vsuvky – tak vypadal úvodní trénink třineckých fotbalistů po letní dovolené.

Hráči měli tři neděle volno, ale v tom posledním týdnu už museli začít běhat. Teď máme pět neděl na to, abychom se nachystali na novou sezonu. Připravovat se budeme převážně na hřišti,“ předeslal hlavní trenér Třince František Straka.

Po zrenovovaném trávníku Městského stadionu už neběhal brankář Martin Pastornický, obránci Jiří Janoščín a Josef Celba, záložníci Bronislav Stáňa, Filip Hlúpik, Lukáš Cienciala, Richard Vaněk a útočníci Leonid Akulinin, Muhamed Tijani a Christian Attah.

Úvodní tréninkovou jednotku, jejímž vrcholem byl modelový zápas, v němž se díky Javůrkově úspěšně proměněné penaltě radovali z výhry „zelení“, z tribuny bedlivě sledovali nový generální manažer Petr Hrazdílek a sportovní manažer Marek Čelůstka.

Kvůli covidu jsme v loňské sezoně měli širší kádr. Doufáme, že už se taková situace nebude opakovat, proto je teď kádr užší. Pevně věříme, že nyní bude i kvalitnější. Mužstvo jsme omladili, budeme do něho chtít zapojovat více odchovanců,“ předeslal sportovní manažer Třince Marek Čelůstka.

Novými tvářemi v mužstvu trenérů Františka Straky, Tomáše Jakuse a Lukáše Palečka jsou obránce David Klusák, jehož posledním působištěm bylo druholigové Blansko a zkušený útočník Michal Petráň z Pardubic.

O místo na soupisce budou bojovat obránce Michal Szewieczek z pražské Sparty, jenž je původem z Havířova a dále záložníci Aleš Mooc z Baníku Ostrava a Marek Bielan z Karviné.

Jiřího Adamušku mezi tyčemi doplní Radovan Murin z Baníku Ostrava. „Osu mužstva, na které by to mělo stát, už máme, na ní by se měli nabalit nadějní mladí hráči,“ podotkl sportovní manažer Marek Čelůstka.

Třinecké fotbalisty čeká šest přípravných klání. To první odehrají v Polsku, soupeřem jim bude Cracowia Krakov.

Do sezony 2021-2022 vykročí v sobotu 24. července domácím zápasem proti Ústí nad Labem.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29