Rozhovory

Šanci dostanou všichni hráči, slibuje trenér František Straka

čtvrtek 24. června. 2021 | Redakce
Trenér třineckých fotbalistů František Straka si po náročné sezoně odpočinul během pracovní dovolené a poté se s chutí vrhl do dalších trenérských povinností.

Stihl jste si po loňské náročné sezoně odpočinout?

Ano. Moje dovolená byla pracovní, protože jsem měl zanedbanou zahradu. Zaposiloval jsem si s kosou. Bylo to super, odpočinul jsem si báječně. V Kněževsi jsme daleko od toho pražského ruchu, máme tam klid.

Co říkáte na dosavadní průběh evropského šampionátu ve fotbale?

Viděl jsem všechny zápasy. Ty ani nejde nevidět, když je to moje povolání. Jen mě mrzí, že na stadionech nemůže být tolik diváků. Na příkladu Maďarska jsme naopak viděli, co diváci dokážou, když jsou na tribunách. Jsem rád, že naší fotbalisté vybojovali čtyři body a postoupili do osmifinále. Věřím, že náš tým je kvalitní a dostane se dál než do osmifinále.

Prozradíte, jaká bude letní příprava na novou sezonu?

Na přípravu máme pět neděl. Většina tréninkových jednotek bude probíhat na hřišti. Kluci měli tři neděle volno, v posledním týdnu už museli individuálně trénovat. Běhali se sporttestery.

Jaké máte dojmy z prvního společného tréninku?

Bylo patrné, že kluci přišli s velkým nadšením. Jsem rád, že tady máme nové hráče. Jsou to schopní kluci. Šanci dostanou všichni a pak už je na každém z nich, zda tu šanci využije nebo ne.

Po loňské sezoně jste avizoval, že tým musí projít určitou obměnou.

Ano, muselo dojít k určitému řezu, aby se náš tým posunul někam jinam, aby nehrál pouze o záchranu. V tomhle směru chceme tvrdě pracovat. K obměně došlo, což je dobře. Pevně věřím, že kádr není uzavřený, že ještě zapracujeme na jeho posílení.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28